Vradiyivika kasabasında evine dönen Iryna Krashkova’nın iki polis tarafından taksiye alınıp ormanda tecavüz edildiği öne sürüldü. İddiaya göre, polisler tarafından dövülen genç kadın yol ortasında terk edildi. Yardım alarak kasabaya dönmeyi başaran 29 yaşındaki kadın, tedavi altına alındığı hastanede polisleri suçladı.

Krashkova, “Onların polis olduğundan eminim, onları tanıyorum. Çünkü polislerin çalıştıkları köyde yaşıyorum. Onlarla konuşmadım ama onlar polisti aynı köyden” dedi.

Kasabada yaşanan şiddet olaylarından sonra Devlet Başkanı Viktor Yanukovich üst düzey soruşturma başlattı. Bölge savcısı ve emniyet müdürleri de açığa alındı.

İçişleri Bakanı ise parlamentoya olay hakkında bilgi verdi. Başkanlık Sarayı önünde olayı protesto edenler göstericiler, politikacıların görevlerini yerine getirmesini istedi. Protestoculardan biri, “Vradiyivika’da olan yarın ülkenin herhangi bir yerinde olabilir. Vatandaşlık haklarını savunmak herkesin görevi.Sessiz kalırsak bize de sıra gelecek” diye konuştu.

Ülkede geçen yıl da 18 yaşındaki Oksana Makar tecavüz edildikten sonra yakılmıştı. Yaralı halde hastaneye kaldırılan genç kızın yaşamını yitirmesinin ardından ülke genelinde büyük protestolar düzenlenmişti.