Bingöl'de güvenlik güçlerine teslim olan PKK'lı, ailevi sorunlar ve duyduğu sempati nedeniyle katıldığı örgütte yoldaşlık gibi bir bağ olmadığını, özellikle İslam dinine hakaretin had safhada olduğunu söyledi.

Bingöl'de dün 9 teröristin ölü, 2 teröristin yaralı olarak ele geçirildiği operasyonda teslim olan PKK'lı, örgüte katıldığı günden itibaren pişmanlık duyduğunu belirterek, özellikle terör örgütünün yayın organı olan Roj TV'de söylenenlerin, anlatılanların tümüyle yalan olduğunu ifade etti.

Ailevi sorunlar ve duyduğu sempati nedeniyle örgüte katıldığını belirten PKK'lı, "Katıldığıma pişman oldum. Gerçekten özellikle Roj TV'de anlatılanlar gibi değil. Mesela 'yoldaşlık, kardeşlik' deniliyor. Yok öyle bir şey. Çok yobazca ilişkiler yaşanıyor. Özellikle İslam dinine karşı saygısızlık en üst safhada. Dinimize büyük bir saygısızlık var, hakaret var. Allah'a inanmama ile birlikte hakaret ediyorlar. Katıldığım günden itibaren bir pişmanlığım vardı" ifadelerini kullandı.

"BOMBALARINIZIN PİMİNİ ÇEKİN, YOKSA HEPİNİZİ BEN ÖLDÜRÜRÜM"
Konuşmasında sık sık pişmanlığını ifade eden PKK'lı, kamplarının deşifre olduğunu, mecburen köylülerin ahırlarına yerleştiklerini belirterek, "Buna mecburduk çünkü erzağımız yoktu. Sıkıntı çekiyorduk. Buraya geldik" dedi. 

Operasyon anını anlatan PKK'lı, nöbet tutan teröristlerin sabaha karşı etraflarının askerler tarafından çevrildiğini haber verdiğini ifade ederek, "Nöbetçiler tarafından askerlerin etrafımızı çevirdiği söylendi. Bunun üzerine Peri-Mahir kod adlı sorumlumuz tarafından alt bölmeye çağrıldık. Aşağı inmemizle birlikte, 'Silahları ortaya bırakın, el bombalarınızı pimlerini çekerek ortaya bırakın. Yoksa hepinizi ben öldürürüm' talimatı verildi. Talimat üzerine herkes silahları ile birlikte pimi çekilmiş el bombalarını ortaya bırakarak kenara çekildi. 2 kişi yaralı kurtuldu. Ben sağ olarak kurtuldum ve teslim oldum" ifadelerini kullandı.

Örgüt içinde, "Asker sizin düşmanınızdır" ifadelerinin herkesçe bilindiği söyleyen PKK'lı, "Teslim olduğum için değil, örgüte katıldığım için pişmanım. Asker için, 'Düşmandır' deniliyordu. Gerçekten burada gördüm ki, düşman olarak anlatılan asker bana parkasını vermiş. Askerin parkası üzerimde" dedi.