Brezilya'nın Monte Santo kentinde boynu ters bir şekilde doğan ve doktorlar tarafından yaşamayacağı söylenen Oliveria, şimdi 37 yaşında.

Brezilya Monte Santo'da yaşayan  37 yaşındaki Claudio Vieira de Oliveira dünyaya geldiğinde başı ters şekildeydi. Doktorlar bu durum karşısında şaşırmış ve fazla yaşayamaz demişlerdi ama Claudio bugün hala mutlu bir şekilde yaşıyor. Sağlık görevlilerinin nadir bir durum dediği Claudio'nun başı arkaya doğru ters, elleri ve ayakları da deforme olmuş haldedir.
Bütün bu fiziksel olumsuzluklara rağmen  sınır tanımayan Claudio, çok iyi bir konuşmacı ve muhasebeci. Feira de Santana Devlet Üniversitesi'nde muhasebecilik okumuş. Her zaman çok meşgul olduğunu söyleyen Claudio, başkalarına muhtaç olmayı sevmediğini söyledi. Hem muhasebe işini yapıyor hem de insanlara danışmanlık. Bilgisayar kullanmayı, TV açıp kapamayı, cep telefonu kullanmayı, internette arama yapmayı hep kendi çabalarıyla öğrendiğini aktardı.  
Ağzındaki bir kalemle istediği her şeyi deftere yazabiliyor. Şehirde rahat dolaşımını yapabileceği bir ayakkabısı da var. Annesi Maria Jose, "Doktorlar çocuğumun nefes alamayacağını ve öleceğiniz söylediler. Ama ben her ne durumda olursa olsun o çocuk yetiştirilmezse zaten ölür. Ama şimdi çocuğumun ne kadar mutlu olduğunu görüyorum. Bu utanılacak bir durum değil" dedi. Aynı zamanda çok iyi bir motivasyon eğitmeni olan Claudio davet edilen birçok yere gidip konuşmalar yapıyor, seminerler veriyor.