Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığıyla, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Dairesi Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen TC - KKTC Gençlik Çalıştayı sona erdi.

Gençlik Dairesi’nden verilen bilgiye göre, Girne Acapulco Resort Otel’de yer alan çalıştayda dün gerçekleşen oturumların ardından, sonuç bildirgesi okundu ve çalıştay kapanış kokteyliyle tamamlandı.

Ana teması “Yüksek Öğrenime İlişkin Fırsatlar” olan çalıştay kapsamında, “Gençliğin Altyapısı”, “Sosyal Hayatta Gençlik” , “Sağlık Spor ve Çevre”, “Etik ve İnsani Değerler ile Katılım ve Demokrasi Bilinci” konularından oluşan 5 başlıkta gençlik konusu irdelendi.

Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu, çalıştayın tamamlanmasının ardından değerlendirmede bulundu.

EROĞLU

TC Gençlik ve Spor Bakanlığı’yla Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğinde ilki düzenlenen çalıştayda, 5 ana başlık altında gençlik konusunun ele alındığını belirten Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu, çalıştaya yoğun bir katılım olduğunu dile getirdi.

Amaçlarının; sorunlarını, çözüm önerlerini ve kendilerini özgürce ifade eden, özgüvene sahip gençler yetiştirmek olduğunu kaydeden Eroğlu, çalıştayda farklı kesimlerden gençlerin, seviyeli tartışmalarla sorunlarını dile getirdiğini ve bu sorunlara yönelik çözüm önerilerini ortaya koyduğunu söyledi.

Çalıştayın oldukça verimli geçtiğini ifade eden Eroğlu, gençlerin böyle bir organizasyonda yer almasından ve Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC arasındaki işbirliğinin artmasından memnuniyet duyduklarını belirtti.

Açıklamasında, Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve tüm ekibine böyle bir organizasyona KKTC’yi dahil etmesi nedeniyle teşekkür eden Gencay Eroğlu, etkinliğin gerçekleşmesine katkı koyan herkese teşekkür etti.

SONUÇ BİLDİRGESİ KİTAPLAŞTIRILACAK

Çalıştayda, “Gençliğin Altyapısı, Sosyal Hayatta Gençlik, Sağlık Spor ve Çevre, Etik ve İnsani Değerler,  Katılım ve Demokrasi Bilinci”  konularında gençlerin oluşturduğu çözüm önerilerinden oluşan sonuç bildirgesinin, kısa bir süre içinde kitaplaştırılacağını ifade eden Eroğlu, bu kitapçığın,  ilgili tüm bakanlık ve dairelerle, tüm paydaşlara ulaştırılacağını kaydetti.

Gençlerin önerilerinin yer aldığı çalıştay sonuç bildirgesindeki kararların uygulanmasında, tüm paydaşların işbirliğinin büyük önem taşıdığını da vurgulayan  Eroğlu, Gençlik Dairesi olarak çalıştayda alınan kararları bir an önce uygulamaya  koyacaklarını, diğer paydaşların da bu konuda görev üstlenmesi için takipçi olacaklarını dile getirdi.

Gencay Eroğlu, Gençlik Dairesi’nin Mayıs ayında Ankara’da gerçekleşecek Gençlik Şurası’na da katılacağına işaret etti.

“ÇALIŞTAY GENÇLERİN FİKİRLERİNE ÖNEM VERİLDİĞİNİN BİR GÖSTERGESİ”

Çalıştaya katılan gençler ise, gençliğin sorunlarının ele alındığı organizasyona katılmaktan ve bu sorunların çözümüne yönelik önerilerini sunmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirerek, çalıştayın konu başlıklarının, titizlikle seçilen önemli konular olduğunu kaydettiler.

Gençler, çalıştayda fikirlerini, sorunları ve çözüm önerilerini özgürce dile getirme imkanı yakaladıklarını ifade ederek, çalıştayın gençlerin fikirlerine önem verildiğinin bir göstergesi olduğunu belirttiler.

Etkinlikten dolayı TC Gençlik ve Spor Bakanlığı’yla, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkililerine teşekkür eden gençler, fikir ve önerileriyle, ülkenin gençlik politikalarının belirlenmesine katkı koymaktan memnuniyet duyduklarını söylediler.

Çalıştaya katılan Gençlik Merkezi eğitmenleri ise; TC ve KKTC  işbirliğinde ilki düzenlenen Gençlik Çalıştayı’nın oldukça verimli geçtiğine inanç belirterek, böyle bir organizasyonda yer almaktan memnuniyet duyduklarını  dile getirdiler.

EĞİTMENLER: “ÇALIŞTAY GENÇLERE MOTİVASYON VE ÖZGÜVEN KAZANDIRDI”

Çalıştayda belirlenen ana başlıkların gençlik için büyük önem taşıyan ve mutlaka ele alınması gereken konular olduğunu da dile getiren eğitmenler, gençlerin çalıştayda, fikir ve düşüncelerini, sorunlara çözüm önerilerini özgürce dile getirebildiklerini kaydettiler.

Bu gibi organizasyonların gençlere motivasyon ve özgüven kazandırdığını ifade eden eğitmenler, bu gibi organizasyonların artarak devam etmesini dilediler.