ESED GÜÇLERİ NİSAN AYINDA 110'U ÇOCUK 79'U KADIN 500 SİVİLİN ÖLÜMÜYLE SONUÇLANAN 51 KATLİAM GERÇEKLEŞTİRDİ

 Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), nisan ayı içinde ülkede 110'u çocuk 79'u kadın 500 sivilin ölümüyle sonuçlanan 51 katliam gerçekleştirildiğini açıkladı.

Suriye'de yaşanan insan hakları ihlallerini belgelemek ve bunları düzenli olarak rapor halinde sunmak amacıyla kurulan SNHR tarafından hazırlanan raporda, Esed rejimine ait güçlerin büyük çoğunluğu İdlib'de olmak üzere 51 katliam yaptığı belirtildi.

Raporda, İdlib'de 19, Halep'te 11, Dera'da 7, Rif Şam ve Hama dörder, Humus'ta 3, Deyr ez-Zor, Rakka ve Haseke'de birer katliam gerçekleştirildiği kaydedildi.

Esed rejim güçlerinin meydanlarda infaz, roket, havan topu ve varil bombalı saldırılar düzenleyerek toplu ölümlere sebep olduğu aktarılan raporda, muhaliflerin rejim güçleriyle girdikleri mücadele sırasında düzenledikleri bombalı saldırılarda da 7 sivilin öldüğü, 18 kişinin yaralandığı ifade edildi.

Suriye devrimi, 44 yıldır ülkeyi yöneten Esed ailesinin baskıcı politikasına karşı 15 Mart 2011'de barışçıl gösterilerle başladı. Ancak Esed güçlerinin gösterilere kanlı şekilde müdahale etmesi ve halka karşı silah kullanmayı kabul etmeyen çok sayıda askerin de ordudan ayrılması ile olayların seyri değişti. Suriye'de, 2011 yılından bu yana yaklaşık 211 bin kişi hayatını kaybetti.