ULUSLARARASI SURİYE DESTEK GRUBU'NUN CENEVRE'DEKİ TOPLANTILARINA BAŞKANLIK EDEN EGELAND:  "İNSANİ YARDIMA MUHTAÇ 905 BİN KİŞİYE ULAŞMAMIZ GEREKİYOR"

 Uluslararası Suriye Destek Grubu'nun (ISSG) Cenevre'deki toplantılarına başkanlık eden Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın Danışmanı ve Norveç Mülteci Konseyi Genel Sekreteri Jan Egeland, Suriye rejimine, insanı yardımın ulaştırılması için bütün bölgelere erişime izin vermesi çağrısında bulunarak "İnsani yardıma muhtaç 905 bin kişiye ulaşmamız gerekiyor." dedi.

BM insani erişim çalışma grubunun toplantısının ardından basın toplantısı düzenleyen Egeland, Halep ve çevresindeki "korkunç" çatışma ve bombardımana dikkati çekti.

Egeland, şimdiye kadar kuşatma altında ve erişimin zor olduğu bölgelerde 778 bin kişiye ulaşıldığını belirterek kuşatma altındaki 18 bölgeden altısına hala erişimin olmadığını söyledi.

Suriye rejimine, insanı yardımın ulaştırılması için bütün bölgelere erişime izin vermesi çağrısında bulunan Egeland, "İnsani yardıma muhtaç 905 bin kişiye ulaşmamız gerekiyor." diye konuştu.

Egeland, ABD ve Rusya'ya her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek "Beyanlara değil bombardımanı sonlandırmaya ihtiyacımız var." değerlendirmesinde bulundu.