Suriye'de Esed'e bağlı güçlerin çeşitli kentlerde muhaliflerin denetiminde olan yerlere kara ve havadan düzenlediği saldırılarda 100 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü'nden (SNHR) yapılan açıklamada, "Suriye ordusuna ait savaş uçakları ile topçu birliklerinin, muhaliflerin kontrolündeki yerleşim alanlarına düzenlediği saldırılarda, İdlib'te 70, başkent Şam'ın banliyölerinde 13, Halep'te 11, Dera'da 2, Deyru'z Zor'da 2, Humus ve Hama'da birer kişi olmak üzere toplam 100 sivil yaşamını yitirdi" ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, orduya ait savaş uçakları İdlib'in Cisr eş-Şuğur ilçesine bağlı Darkuş ve Cebel ez-Zaviye bölgelerinde pazar yerine vakum ve varil bombasıyla saldırı düzenledi. Olayda 17 çocuk ve 18 kadının hayatını kaybettiği belirtildi.

Suriye resmi ajansı SANA, güvenlik güçlerinin İdlib ve Cisr eş-Şuğur bölgesine düzenlediği operasyonda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini duyurdu.

 SURİYE ORDUSUNA AİT HELİKOPTER İDLİB'E "KLOR GAZI" İÇERİKLİ VARİL BOMBASIYLA SALDIRDI

Diğer yandan Suriye ordusuna ait bir helikopterin İdlib'in Cebel ez-Zaviye bölgesindeki Kafr Aveyd köyüne "klor gazı" içerikli varil bombasıyla saldırdığı bildirildi.

Suriye Genel Devrim Konseyi'nden (SRGC) yapılan açıklamada, orduya ait bir helikopterin İdlib kentinde muhaliflerin denetimindeki Cebel ez-Zaviye bölgesindeki Kafr Aveyd köyüne "klor gazı içerikli" zehirli gazla saldırdığı belirtildi.

Gazlardan aralarında çocuklarında bulunduğu çok sayıda kişinin etkilendiği kaydedilen açıklamada, insanlarda kusma, nefes darlığı ve görme bozukluğu gibi belirtilerin baş duyuruldu.

Bölgedeki yerel aktivistler, klor gazlı saldırıyı doğrulayarak, gazlardan etkilenenlerin çevredeki sahra hastanelere kaldırıldığını bildirdi.