SREBRENİTSA VE JEPA ANNELERİ DERNEĞİ TEMSİLCİLERİ, BOSNA HERSEK BAŞSAVCISI SALİHOVİÇ'TEN, YERLERİ TESPİT EDİLEN TOPLU MEZARLARIN AÇILMASINI TALEP ETTİ

 Srebrenitsa ve Jepa Anneleri Derneği üyeleri, yerleri daha önce tespit edilen toplu mezarların bir an önce açılmasını istiyor.

Srebrenitsa ve Jepa Anneleri Derneği Başkanı Munira Subaşiç ve beraberindekiler, Bosna Hersek Başsavcısı Goran Salihoviç'i makamında ziyaret etti.

Ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, Subaşiç, Salihoviç'ten, savaş suçlularının yargılanması sürecinde, mahkemenin tanık listesinde yer alan kişilerin korunmasını talep ettiklerini belirtti.

Mahkemede tanıklık yapanların herhangi bir korumasının bulunmadığına işaret eden Subaşiç, savaş suçlularına karşı tanıklık yapanların birçok tehdit aldığını ve bu durumun çekilmez hale geldiğini söyledi.

Subaşiç, Srebrenitsa bölgesinde daha önce gerçekleştirilen kazılarda yerleri tespit edilen toplu mezarların açılmasını ve kazı ekiplerinin güçlendirilmesini de istediklerini ifade ederek, "Yerleri önceden saptanmış toplu mezarlıklar var. Bunların yerine, Saraybosna'da farklı yerler kazılıyor" dedi.