Suudi Arabistan'da Melek el-Şehri isimli kadın başı ve ayak bilekleri açık bir şekilde çektirdiği fotoğrafı sosyal medyada paylaşınca ülkenin gündemine oturdu. Sosyal medyada "öldürülmesini istiyoruz" yorumları yapılırken "Melek el Şehri’nin cezalandırılmasını talep ediyoruz" etiketi hızla yayıldı.

İngiliz Independent’ın haberine göre Başkent Riyad’da çekilen fotoğraf ilk olarak Melek el Şehri isimli kullanıcı tarafından paylaşıldı. Bu paylaşım Suudi Arabistan'da gündem yarattı. Çünkü kadınların başörtüsü takmasının zorunlu olduğu Suudi Arabistan'da bu fotoğrafı gören kimi sosyal medya kullanıcıları başını örtmeyen ve ayak bilekleri görünen bu kadının idam edilmesi gerektiğine dair çok sayıda yorumda bulundu.

Yorumlar nedeniyle el Şehri fotoğrafı kaldırdı ancak tartışmalar bitmedi.

Başka bir kullanıcı tarafından Twitter’da yeniden paylaşılan fotoğrafa yapılan yorumlardan birinde Suudi bir erkek, “kadının öldürülmesi ve cesedinin köpeklere atılmasını” isterken bir başkası, “bu iğrenç harekete en sert cezanın verilmesini istiyorum” yazdı.


Hafta başında yaşanan olay nedeniyle sosyal medyada “Asi Melek el Şehri’nin cezalandırılmasını talep ediyoruz” etiketi hızla yayıldı.
Büyük öfkeye rağmen ülkede genç kadına destek verenler de oldu. Bir kullanıcı ”Bedenini örtmesinin onun hayatından daha önemli olduğunu söylüyoruz. Çünkü Suudi Arabistan kadınların cehennemi” yazdı.

Suudi Arabistan dünyada kadınların araç kullanmasına izin verilmeyen tek ülke konumunda.