Her Okula Bir Piyano Projesi’ kapsamında  SOS Çocuk Köyü’ne alınan piyanolar düzenlenen törenle teslim edildi.

Sanatçı Grubu Expromte Trio’nun öncülüğünde başlatılan kampanyaya Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Girne Ada Lions destek veriyor. Kampanya çerçevesinde ilk piyano Erenköy Lisesi’ne verilmişti.

SOS Çocukköyü’nde düzenlenen törende, SOS Çocukköyü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erdil Nami, Girne Ada Lions Başkanı İnci Tura ve Expromte Trio üyesi Burcu Karagöz birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından projeye katkı koyanlara teşekkür belgesi tekdim edildi ve Expromte Trio konser verdi.

NAMİ

SOS Çocukköyü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erdil Nami, bünyelerindeki çocukları iyi yetiştirmek için yıllardır çaba harcadıklarını ve kendilerine gelen katkıları sevinçle karşıladıklarını söyledi.

Nami, Girne Ada Lions’a, Expromte Trio üyelerine ve Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığına teşekkür etti.

TURA

Girne Ada Lions Başkanı İnci Tura ise, dün akşam Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst’ün himayelerinde gerçekleştirilen Expromte Trio konserinin ardından SOS Çocukköyü’ne 2  piyanoyu verebilmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Tura, 3. piyanoyu Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği bir okula vereceklerini ifade ederek, Expromte Trio öncülüğünde başlattıkları bu kampanyada başarılı adımlar attıklarını ve bu alanda çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

KARAGÖZ

Expromte Trio üyesi Burcu Karagöz de, bu projelerinin her geçen gün daha anlamlı hale geldiğini belirterek, çocukların piyanosuz büyümesini gönülleri kaldırmadığı için projeye başladıklarını söyledi.

“Okulların tek eksiği piyano değil” şeklinde eleştirilere maruz kaldıklarını söyleyen Karagöz, sıra sandalye temin etmenin kendi görevleri olmadığını, amaçlarının çocukları müzik dünyasına katmak olduğunu ifade etti.

Karagöz, bu projeyi hayata geçirmesine olanak tanıyan grup üyeleri, Evren, İllias Abdullin, Irade Melikova ve Fırat Özerin’e teşekkür ederek, projelerini devam ettirmek için çalışmaların süreceğini belirtti.