İHA'nın haberine göre, Musul'da ABD savaş uçaklarınca düzenlenen saldırılarda, aralarında sivillerin de bulunduğu 200'den fazla kişi yaşamını yitirdi.

Barzani'ye yakınlığıyla bilinen Rudaw da can kaybının 200'den fazla olduğunu öne sürdü. Musul'daki Rudaw muhabiri, “Dün gerçekleştirilen hava saldırısında bir evin bodrum katında saklanan 130 kişi hayatını kaybetmişti. Savaş uçakları ayrıca aynı mahallede iki evi daha hedef aldı. Burada da 100’e yakın kişi hayatını kaybetti” dedi.

Bölgeye giden sivil savunma ekiplerinin enkaz altında kalan cansız bedenleri çıkardığı bildirildi.

200 BİNDEN FAZLA SİVİL YERİNDEN OLDU

Öte yandan Irak'ta terör örgütü DEAŞ'a karşı operasyonların sürdüğü Musul'un batı yakasında yerinden olan sivillerin sayısının 200 bini aştığı bildirildi.

Irak Parlamentosu Göç ve Göçmenler Komisyonu Başkanı Raad ed-Dehleki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Musul kent merkezinin batı yakasında evlerini terk edip iç göçmen statüsüne düşenlerin sayısı 200 bini geçti" dedi.

Dehleki, bölgede insani felaket yaşanmaması ve göçmenlerin sayısının artmaması için Irak hükümetinin çok ihtiyatlı hareket ettiğini belirtti. 
Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası kuruluşların yeteri kadar destek olmadığını ifade eden Dehleki, terör ve savaş mağduru siviller için daha fazla yardım çağrısında bulundu.

Musul'un doğu yakasını ocak sonunda tamamen ele geçiren Irak güçleri, 19 Şubat'tan bu yana kentin batı bölgelerini DEAŞ'tan kurtarmak için operasyonlara devam ediyor.