KKTC’de geçen pazartesi gününden beridir etkili olan yağışlar, dün yerini güneşli bir havaya bıraktı. 
  Güneşli havayı fırsat bilen vatandaşlar ve ülkemize gelen turistler Lefkoşa sokaklarına akın etti. Başkent dün yaz aylarında görmeye alıştığımız hareketlilikteydi. Özellikle surlar içi cıvıl cıvıldı. 
  Turistler ve vatandaşlarımız en fazla Arasta çarşısını ve Büyük Han’ı tercih etti. Arasta çarşısı son zamanların en kalabalık günlerinden birini yaşadı. Kimisi bir köşede oturup gazetesini, kitabını okudu, kimisi sokaklarda yürüyüp sohbet etti.
   Birçok kişi, restoranların dışarıya kurduğu masalarda yemek yemeği tercih etti.  
  Tabii alışveriş yapanlar da çoğunluktaydı. Güzel havayı da fırsat bilenler, “Sevgililer Günü” için çarşıda hediye seçti.
   Kendi ülkelerinde yaz aylarında bile böyle güzel hava bulamadığını söyleyen turistler, buz gibi biralarını yudumlayarak, güneşin tadını çıkardı. 
   Avrupa’nın son yılların en soğuk günlerini yaşadığını anımsatan turistler, “Kendimizi bu cennet adaya atıp, dondurucu soğuktan kaçtık, kış aylarında yazı yaşadık” dedi.

Kanser hastaları 
yararına “Lokma Günü”

  Bu arada Kanser Hastalarına Yardım Derneği, dün Aarasta’da “Lokma Günü” düzenledi. Güzel hava nedeniyle kendini çarşıya atan vatandaşlar ve bölgede gezen turistler de lokmalardan tatmayı ihmal etmedi. 
  Vatandaşların ilgisine teşekkür eden dernek yetkilileri, “Çarşıyı gezenler hem lokmayla ağzını tatlandırdı, hem de bize katkı yaptı” dedi. 
   Turistler de pek alışık olmadıkları ve kendilerine ilginç gelen tatlıdan tattı ve beğendiklerini söyledi. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kaynak :Kıbrıs Gazetesi