SENEGAL'İN EN BÜYÜK GÜREŞ TURNUVASI OLAN VE "DEVLET BAŞKANI BAYRAĞI"ADINI TAŞIYAN GÜREŞ TURNUVASI BU YIL DA RENKLİ GÖRÜNTÜLERLE BAŞLADI

 Senegal'in en büyük güreş turnuvası olan ve "devlet başkanı bayrağı" adını taşıyan güreş turnuvası bu yıl da renkli görüntülerle başladı.

İlk kez 1984'te gerçekleştirilen kum güreşlerinin 16'ncısı bu kez Senegal Cumhurbaşkanı MackySall'ın doğduğu, Dakar'a 150 kilometre uzaklıktaki FatickMassene Sene Stadyumu'nda düzenlendi.

Stadyumu dolduran yerlilerin geleneksel "tam tam" gösterileriyle renklendirdiği turnuvanın ilk gününde, güreşçiler de karşılaşmalara başlamadan sergiledikleri çeşitli koreografilerle seyircileri coşturdu.

Geleneksel hale getirilen güreşleri izlemek üzere yüzlerce kişi tribünleri doldururken, güreşçiler stadyumun ortasına yığılan ve etrafı kum torbaları ile çevrili kumların üzerindeki alanda rakiplerini "tuş etmek" için ter döktü.

KAZANANA 10 BİN DOLAR ÖDÜL

Ülkenin 14 bölgesinden gelen en iyi güreşçilerden oluşan 14 takımın karşılaşacağı turnuva 3 gün boyunca sürecek. Her biri 5 güreşçiden oluşan takımlarda karşılaşmalar farklı kategorilere göre düzenlenecek. 66 kilogram, 76 kilogram, 86 kilogram, 100 kilogram ve 120 kilogramda karşılaşan toplam 70 sporcu, ülkenin en iyi takımı ve en iyi güreşçisi olmak için yarışacak.

Ayrıca bütün turnuvaların sonunda finalde galip olan takım, 5 bin CFA Frangı (10 bin dolar) ile ödüllendirilecek.

Öte yandan bu güne kadar karşılaşmalarda 5 kez galibiyet sevinci yaşayan, bu yıl da güreşlere ev sahipliği yapan Fatick bölgesinin takımı, ilk günde kazandığı 10 maçla yeniden favoriler listesindeki yerini aldı.

Hem şehirde turizmin hareketlenmesine hem de var olan kültürlerin yaşatılmasına imkan sağlayan kum güreşi geleneği yerli izleyiciler kadar turistlerin de ilgilisini çekiyor.

Ülkede önemli bir yere sahip olan ve futboldan sonra Senegalli gençlerin rüyalarını süsleyen ikinci spor haline gelen kum güreşindeki karşılaşmaların finalleri de televizyonlardan canlı olarak yayınlanıyor ve finalin ardından halk, coşkusunu sokaklara çıkarak gösteriyor.