Rusya'nın Korkunç Türkiye Planı


Rusya, ''DAEŞ'i vuracağım'' diyerek hava operasyonlarına başladı. Ancak Rus uçakları DAEŞ hedefleri yerine ÖSO ve sivil halkı vurdu. DAEŞ'e yönelik hava operasyonları da neredeyse son buldu. Rusya, daha da ileri giderek Lazkiye semalarında 340 kilometrelik alanı radarla korumaya aldı. Halen Gaziantep'in Karkamış ilçesi ile Kilis arasındaki 90 kilometrelik hattın karşısı DAEŞ'in denetiminde bulunuyor. Ancak ''DAEŞ'i vuruyorum'' diyen Rusya, Türk hava sahasını ihlal etmesine karşın buradaki DAEŞ hedeflerine henüz bir bomba doğrultmadı. Rusya'nın, Esed ve PYD işbirliğinde DAEŞ'İ Türkiye'ye sürmeyi amaçladığı ortaya çıktı. Kobani ve Afrin'deki PYD militanları Rusya'ya destek veriyor. Rusya'nın, DAEŞ'in bulunduğu sınır hattına operasyon düzenlememesi de dikkat çekiyor.

BİR TAŞLA PEK ÇOK KUŞ VURMAK İSTİYOR

Rusya'nın DAEŞ'e Türkiye sınırına doğru koridor açması soru işaretlerine neden oldu. Türkiye'ye, ABD öncülüğündeki koalisyona destek verdiği için diş bileyen DAEŞ, üçlü ittifakın amaçlarına ulaşmasında kullanılacak. Esed rejimi, Rusya ve PYD'nin üzerinde anlaştığı plan hedefine ulaşırsa hem Esed Rejimi ilk günden itibaren rejimin sivil halka zulmüne karşı uluslararası toplumu harekete çağıran Türkiye zor durumda ve devre dışı bırakılarak memnun edilecek, hem PYD dolayısıyla PKK'ya Türkiye'ye yönelik emellerini gerçekleştirmesinde destek sağlanmış olacak hem de Rusya, Suriye'de bırakacağı çözümsüzlük tablosuyla başta Çeçenler olmak üzere Suriye'de palazlanan ve güçlenen terör örgütlerinden kendisine yönelecek olası saldırıları bertaraf edeceği gibi sıcak denizlere açılma ve uluslararası çıkarlarını koruma avantajlarını sürdürecek.

RUSYA, ESED, PYD EL ELE

Rusya, son olarak hava operasyonlarına kara desteğini sağlamak üzere PYD ile görüşme trafiği yürüttü. Rusya, Esad ordusu ve YPG eşgüdümlü operasyonlar için düğmeye basıldı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ortadoğu ve Afrika Özel Temsilcisi, Dışişleri Bakanı Yardımcısı Mihail Bogdanov da, Paris'te PYD Eşbaşkanı Salih Müslim ile biraraya geldi. Görüşme, ''PYD, özerklik sözünü Moskova'dan aldı'' şeklinde yorumlandı. Putin, ''Suriye'de kara operasyonu olmayacak'' açıklamasını yapsa da Esed Rejimi ve YPG işbirliği üzerinden bölgede operasyon düğmesine basıldı.

RUS TV'SİNDEN YALANLAR

Öte yandan, Rusya'nın planı dün Rusya resmi televizyonundaki bir haberle de doğrulandı. Rossiya adı kanal, Suriye ordusunun saldırısı sonrası DAEŞ militanlarının Türkiye sınırına doğru kaçtıklarını öne sürdü. Rus savaş muhabiri Yevgeni Poddubni, Suriye ordusu komutanlarının DAEŞ militanlarını Türkiye sınırına yakın alana sıkıştırdıklarını, yakında sınırında da kontrolü ele alacaklarını iddia etti. Rus muhabirin şu sözleri ise, başlatılan algı operasyonunu gözler önüne serdi. Muhabir, ''Suriyeli askerlerin iddiasına göre, Türkiye mercileri radikallere yardım ediyor.'' yalanını uydurdu.