Türk savaş uçakları önceki gece yarısı Zap ve Hakurk bölgelerinde insansız hava araçlarıyla tespit edilen PKK’ya ait iki barınak ve mağarayı vurdu. Daha önceki operasyon 3 Şubat’ta gerçekleştirilmişti.

TÜRK savaş uçaklarının önceki gece yarısı Zap veHakurk bölgelerinde insansız hava araçlarıyla tespit edilen PKK’ya ait iki barınak ve mağarayı tam isabetle vurduğu bildirildi. Operasyonda, örgütün Türkiye’deki militanları ile bağlantısının kesilmesi ve Türkiye’ye yönelik lojistik destek sağlamasının engellemesi amaçlandı.
Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada 11 Şubat gece yarısı PKK’nın Zap ve Hakurk’ta örgüte aiti iki barınak ve mağarayı tam isabetle vurduğu belirtilerek, “Irak’ın kuzeyinde yapılan keşif ve hedef analizi sonuçlarına istinaden, Zap ve Hakurk bölgelerinde tespit edilen bölücü terör örgütüne ait iki hedef grubu (barınak ve mağara), Türk Hava Kuvvetleri uçakları tarafından, 11 Şubat 2012 günü gece saatlerinde etkili olarak vurulmuştur. Görevlerini başarıyla tamamlayan uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüşlerdir” denildi.


Diyarbakır merkezli
Operasyona katılan savaş uçaklarının Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü’nden kalktığı ve tam isabetle hedefleri vurduktan sonra bu üsse geri döndükleri öğrenildi. Operasyona gece görüş olanaklarına sahip 181. Pars Filo’nun katıldığı ve operasyon sırasında lazer güdümlü M-82 ve M-84 bombalarının kullanıldığı öğrenildi. Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, hedefler bölgede faaliyet gösteren insansız hava araçlarıyla tespit edildi.


Lojistik üsler

Uludere kırsalında yine insansız hava araçlarıyla tespit edilen ve PKK’lı olduğu değerlendirilen 34 Türk vatandaşının katledilmesinin ardından Genelkurmay’ın hareket halindeki küçük gruplar yerine PKK’nın lojistik üslerine yönelik operasyonlara ağırlık vermesi dikkati çekti. Türk savaş jetleri son olarak 3 Şubat tarihinde Zap bölgesindeki üç PKK hedefini vurmuştu. Kısa aralıklarla gerçekleşen ikinci hava operasyonunda örgütün Türkiye’deki militanları ile bağlantısının kesilmesi ve Türkiye’ye yönelik lojistik destek sağlamasının engellemesinin amaçlandığı öğrenildi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, geçtiğimiz ay Milliyet’e verdiği röportajda PKK’nın “savaş kışı” ilan ettiğini söylemişti.