BDP, Parti Meclisi, MYK, Kadın Meclisi, il, ilçe ve belde başkanlıklarına gönderilen genelgeyle teşkilatını alarma geçirdi.

BDP, Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye getirildiği 15 Şubat'ın yıldönümü için tüm örgütlerini alarma geçirdi.

BDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak tarafından, Parti Meclisi, MYK, Kadın Meclisi, il, ilçe ve belde başkanlıklarına gönderilen genelgede, tüm alanlarda kitlesel eylemler yapma talimatı verildi. Genelgede, yapılacak eylemlerde "Çözüm için Öcalan'ın rolünü oynamasına imkan yaratılması talep edilmelidir" ibaresi dikkat çekti. Genelgede özellikle kadın örgütlerinden ev ev dolaşmaları talep edildi.

Bu kapsamda mahallelerde örgütlenme faaliyetlerine hız verilmesi istenirken şunlar kaydedildi: "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü programını çıkaran kadın meclisimizin planlamasının en güçlü şekilde hayata geçirilmesi için de bütün parti yöneticilerimiz gece gündüz demeden ev ev dolaşarak örgütleme faaliyetlerini yoğunlaştırmalıdır. Her türlü tutuklama, gözaltı ve katliam uygulaması karşısında taleplerimizden ve ilkesel duruşumuzdan asla geri atmayacağımızı her fırsatta kitlesel etkinliklerle ortaya koymak için, mahalle komisyonları aracılığıyla örgütlenme faaliyetlerine hız verilmelidir." Parti yönetimi tüm vekillere eylemlere katılma zorunluluğu getirdi.