Uçağı düşüren yardımcı pilot kaza günü raporluymuş!
150 kişiye mezar olan Germanwings uçağının yardımcı pilot tarafından bilerek düşürüldüğü yönündeki bulguların ardından Düsseldorf Savcılığı'ndan yapılan açıklamalar olayın bir başka boyutunu daha ortaya çıkardı


Düsseldorf Savcılığı Germanwings'in düşen uçağının yardımcı pilotu Andreas Lubitz'in evinde yapılan incelemeler sırasında "yırtılmış ve kaza gününü de içeren hastalık raporları" bulunduğunu açıkladı. Aramalar sırasında intihar mektubuna ise rastlanmadığı kaydedildi.

DOKTOR TEDAVİSİ GÖRÜYORMUŞ

Savcılıktan yapılan açıklamada soruşturmalar kapsamında yardımcı pilot Lubitz'in iki evinin arandığı, aramalar sırasında "yardımcı pilotun hasta olduğunu ve doktor tedavisi gördüğünü" ortaya koyan belgelerin bulunduğu belirtildi.

HASTALIĞIN TÜRÜ HAKKINDA BİR AÇIKLAMA YAPILMADI

Hastalığın türü hakkında ise herhangi bir açıklama yapılmadı. Savcılık, pilotun raporları evde bulundurmasıyla hastalığını işvereninden ve iş çevresinden gizlediği sonucuna varıldığını açıkladı.


İlk incelemeler 27 yaşındaki yardımcı pilotun kendisini kokpite kilitlediği ve uçağı bilerek düşürdüğü yönünde bulgular ortaya koymuştu.

Yaşanan trajedinin ardından Alman Havayolu şirketi, pilotların gelecekte kokpitte yalnız kalmasını engelleyecek şekilde yeni bir düzenlemeye gidilmesi kararını aldı. (Deutsche Welle Türkçe)

FRANSIZ ALPLERİ'NDE DÜŞMÜŞTÜ

Germanwings'e ait Airbus A320 tipi yolcu uçağı salı günü Barcelona-Düsseldorf seferini yaparken Fransız Alpleri'nde düşmüştü. Uçaktaki altı uçuş görevlisi ve 144 yolcudan kurtulan olmamıştı. Uçağın ses kayıtlarının incelenmesinin ardından Fransız yetkililer, kaptan pilot kokpitten çıktıktan sonra Lubitz'in "uçağı bilinçli olarak alçalttığını" açıklamıştı