Nijerya'da lassa sıtması nedeniyle ölenlerin sayısının 101'e yükseldiği bildirildi.

Nijerya Hastalık Kontrol Merkezi'nden (NCDD) yapılan açıklamada, ülkede geçen yıldan bu yana lassa sıtmasından yaşamını yitirenlerin sayısının 101'e çıktığı ifade edildi.

NCDD, Nijerya'nın başkenti Abuja da dâhil olmak ülkedeki 36 eyaletten 19'unda 175 lassa sıtması vakası görüldüğünü belirtti.

Lagos eyaletinde bulunan Ahmediye Hastanesi, 15 Ocak'ta Lassa sıtması virüsü tespit edilmesinin ardından mühürlenmiş ve 92 kişi gözlem altına alınmıştı.

Yetkililer, tüm yüksek ateş vakalarının en yakın sağlık kuruluşuna bildirilmesi, 1 ila 3 hafta kuluçka süresine sahip lassa virüsüne karşı dikkatli olunması çağrısında bulunmuştu.

Besin kaynaklarının kirlenmesi sonucu farelerden insanlara geçtiği belirtilen ve akut bir hastalık olarak nitelendirilen lassa sıtmasının ağır kanamalara yol açabildiği, ağır vakalarının ölümle sonuçlanabildiği kaydediliyor.

Ebola salgınıyla aynı hastalık grubunda yer alan lassa sıtmasının ebolaya göre daha hafif ve erken teşhis durumunda tedavisinin mümkün olduğu belirtildi.