DEPREM, ÜLKEDEKİ ASIRLIK TAPINAKLARI YERLE BİR ETTİ

 Nepal'de meydana gelen 7,9 büyüklüğündeki depremde ölü sayısı 688'e yükseldi.

Nepal İçişleri bakanlığı yetkililerinden Laxmi Dhakal, yaptığı açıklamada, şimdiye kadar en az 688 kişinin öldüğünü ve bu sayının artacağını söyledi.

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi, yerel saatle 11.56'da meydana gelen depremin yerin sadece 11 kilometre derinliğinde oluşması nedeniyle yıkıcı bir etkisi olduğunu kaydetmişti.

Depremden bir saat sonra 6,6 büyüklüğünde bir artçı sarsıntı da meydana gelmişti.

Çok şiddetli deprem komşu ülkeleri de etkiledi. Hindistan'da 20, Tibet'te 6, Bangladeş'te 2 ve Çin sınırında 2 kişi hayatını kaybetti.

Deprem, ülkedeki asırlık tapınakları yerle bir ederken, dünyanın en yüksek dağı olan Everest'te de çığ düşmesine neden oldu.

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi, yerel saatle 11.56'da meydana gelen depremin yerin sadece 11 kilometre derinliğinde oluşması nedeniyle yıkıcı bir etkisi olduğunu kaydetti.

Depremden bir saat sonra 6,6 büyüklüğünde bir artçı sarsıntı da meydana geldi. Depremin güçlü bir şekilde hissedildiği Hindistan'da da Başbakan Narendra Modi, kabine üyelerini depremden etkilenen bölgelerdeki durumu tespit etmek üzere toplantıya çağırdı.

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif de Nepal yönetimine ihtiyaç duyulan her konuda yardım teklifinde bulundu.

Nepal İçişleri Bakanı Minendra Rijal Hindistan'ın NDTV kanalına yaptığı açıklamada, deprem nedeniyle başkent Katmandu ve çevresinde birçok binanın yıkıldığını ve kurtarma ekiplerinin bölgeye ulaştığını söylemişti.

Rijal, depremin merkez üssünün Katmandu'nun 80 kilometre kuzeybatısı olduğunu belirtmişti.

Nepal'de 1934 yılında da 8 büyüklüğünde bir deprem yaşanmıştı.