MISIR ORDUSU:"MÜHLETİN DOLMASININ ARDINDAN GEREKLİ AÇIKLAMA YAPILACAK ANCAK BUNUN VAKTİ BELLİ DEĞİL"

 Mısır ordusu, ülkedeki siyasi krizin son bulması için taraflara verdiği 48 saatlik sürenin dolmasının ardından gerekli açıklamanın yapılacağını ancak bunun vaktinin belli olmadığını belirtti.

Mısır Silahlı Kuvvetleri'nin resmi sosyal paylaşım sitesinde yapılan açıklamada, "Tarafımızdan yapılacak açıklama için herhangi bir süre belirlenmemiştir. Açıklama, zamanı geldiğinde yapılacaktır" denildi.

Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Abdulfettah es-Sisi, bugün muhalif Ulusal Kurtuluş Cephesi (UKC) liderlerinden Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu eski Başkanı Muhammed el-Baradai, el-Ezher Şeyhi Ahmed et-Tayyib, Mısır Kıpti Ortodoks Kilisesi Patriği Kardinal Tovadros ve Nur Partisi Genel Başkanı Celal Merra ile bir araya geldi.

Sisi ayrıca ülkenin çeşitli kentlerinde gösterilerin devam etmesi üzerine geçen Pazartesi halkın taleplerine kulak verilmesi çağrısında bulunarak, taraflara uzlaşma sağlamaları için 48 saat süre tanımış, siyasi çözüm bulunamadığı takdirde ordunun gelecek döneme ilişkin bir yol haritası sunacağını bildirmişti.