MISIR CUMHURBAŞKANI SİSİ: "MISIR İKİ TARAF ARASINDA BARIŞIN SAĞLANMASI, 4 HAZİRAN 1967 SINIRLARINDA VE BAŞKENTİ DOĞU KUDÜS OLAN FİLİSTİN DEVLETİ KURULMASI İÇİN ARALIKSIZ MESAİSİNİ SÜRDÜRÜYOR"

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin ABD Ulusal Güvenlik Konseyinden (NSC) bir heyetle Filistin ve İsrail arasındaki barış görüşmelerinin tekrar başlatılması konusunu görüştüğü belirtildi.

Mısır Cumhurbaşkanlığından yayımlanan yazılı açıklamada, Sisi'nin NSC üyelerini kabul ettiği görüşmede Dışişleri Bakanı Samih Şükri ve Genel İstihbarat Teşkilatı Başkanı Halid Fevzi'nin de hazır bulunduğu ifade edildi.

Açıklamaya göre Sisi, "Mısır iki taraf arasında barışın sağlanması, 4 Haziran 1967 sınırlarında ve başkenti Doğu Kudüs olan Filistin Devleti kurulması için aralıksız mesaisini sürdürüyor" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Ala Yusuf ise aynı açıklamada, NSC heyeti ile Sisi arasındaki görüşmede Filistin İsrail barış görüşmelerinin yeniden başlatılması konusunun ele alındığını kaydetti.

Yusuf, NSC heyetinin Mısır ile ABD arasındaki stratejik ilişkileri pekiştirme konusunda çok istekli olduğunu ve bu ilişkilerin Mısır'ın ABD'nin önemli bir ortağı olmasından kaynaklandığını vurguladıklarını kaydetti.

NSC heyeti geçen hafta Mısır'a gelmişti.

Filistin ve İsrail arasında sonuncusu 9 ay süren barış görüşmeleri, 2014'te bir netice alınamadan sonlanmıştı.

ABD Mısır'a 1979'da İsrail'le barış anlaşması imzaladığından beri her yıl 1,3 milyar doları askeri olmak üzere 1,5 milyar dolar yardım yapıyor.