ESKİ UÇK ASKERLERİNDEN OLUŞAN BİR GRUP, POLİSİN KURDUĞU BARİYERİ AŞARAK, HÜKÜMET BİNASININ AVLUSUNA GİRMEYE ÇALIŞIRKEN ARBEDE YAŞANDI

 Eski Kosova Kurtuluş Ordusu (UÇK) askerlerinden bir grup, hükümet binası önünde düzenlediği protesto sırasında arbede yaşandı.

UÇK Gazilerini Koruma Kurulu'nun düzenlediği ve eski askerlerin büyük destek verdiği eylemde, Kosova hükümetinden eski UÇK askerlerine tazminat ödenmesi talep edildi.

Hükümet binası önünde toplanan protestocular, UÇK lehine slogan atarak, hükümet binasının avlusuna girmek istedi. Binanın dışında bulunan özel polis birliklerinin kurduğu bariyeri aşmak isteyen protestocular ile buna izin vermeyen polis arasında arbede yaşandı. Eski askerlerden oluşan grup, daha sonra polisin kurduğu bariyeri aşarak, binanın avlusuna girdi.

Bu arada, protestocuların taleplerini dinlemek için grup adına UÇK Gazilerini Koruma Kurulu Başkanı Cevdet Çeriçi hükümet binasına kabul edildi.

Eski UÇK askerlerine devlet tarafından tazminat ödenebilmesi için, hükümet tarafından kurulan komisyonun eski askerlerin listesini hazırlaması gerekiyor. Komisyonun bu listeye uzun zamandan beri hazırlamaması nedeniyle de aynı grup, 11 Mart tarihinde de bir eylem düzenlemişti.