Sesler var ötelerden, Yesevi dergâhından, Şeyh Edebali sofrasından. Ses var Kerkük’ten, Kırım’dan, Duğu Türkistan’dan. Sesimize ses verenler var. Bartın’da başlayan yürüyüş Türk Dünyasından devam ediyor.

 

23 Şubat 2009’a Anadolu’dan Kerkük’e Türkmenline ses vereceğiz diye yola çıktık. Ve ilk sayımızda demiştik ki; Bu gazetemizin hazırlık aşamasında bana en çok sorulan soru buydu. NEDEN KERKÜK? Bartın ve Kerkük arasında nasıl bir bağ var sorularıyla karşılaştım. Gazete gelişmeye başladığında BAŞTA GAZETECİLER DERNEĞİNDEKİ ÜYELERİMİZ ve Bartınlı basın mensupları olmak üzere birçok değişik kesimden destek aldık. Ve Kerkük’ün yüreğimiz kadar kendimize yakın olduğunu anladık. Bizler anavatanda huzur içinde yaşarken aynı kandan, aynı candan, aynı dinden, özümüz olan Türkmenler Irak’ta birçok sıkıntı yaşıyorlar. Türkmen annelerimizin gözü yaşlı, her tarafı Anadolu kokan şehirlerimizde Peşmerge baskısı var. Bizler onlar için daha fazlasını yapmak isteriz. Kerkük’ün Sesi Gazetesi haklı Türkmen davasını dünyaya duyurmak ve ülkemizde oluşan kamuoyuna destek amaçlı yayınına başlamıştır. Yüreğinde bu davayı hisseden herkese açık bir gazetedir. Bu gazete yükselen Türkmen sesine bir ses olacaktır. Orada sesini duyuramayan kardeşlerimiz seslerini uzak diyarlara duyuracaklardır. Hiçbir maddi kazanç olmadan bu gazete yayına başladı. Amacımız Türkmen diyarında her yere bu gazeteyi ulaştırmak. Söylenilmeyenleri, unutulanları, sessiz kalınanları, duyulmayanları bu gazetede yazacağız.’’dedik.

SESİMİZE SES VERENLER OLDU.

Gazetemizin yayınlarına ses verenler oldu. İstanbul’dan Prof.Dr.Suphi Saatçi,Mehmet Tütüncü,Kemal Beyatlı,Nefi Demirci,Savaş Avcı;Ankara’dan Sadun Köprülü,Mustafa Ziya,Savaç Avcı,Erşat Hürmüzlü,Hasan Kanpolat,Habip Hürmüzlü,Mahmut Kasapoğlu , Kemal Beyatlı,Irak Türkmen Basın Konseyi, Türkmeneli Tv ailesi,Türkiye’de birçok gazeteci dernekleri,ç sesimize ses verdi.KKTC Sayın Rauf Denktaş(cennet mekan),Doğu Türkistan’dan İsmail Cengiz,Seyyit Tümtürk,Aslan Alptekin(cennet mekan),Azerbaycan’dan Samir Turan,Kerkük’ten Özdemir Hürmüzlü, Abdülhaluk Hürmüzlü, Eyüp Akkoyunlu, Kırım’dan Abdilcemil Kırımoğlu, Kosava’dan Reyhan Süleyman, Suriye Türkmenlerinden Taruk Sülo Cevizci,Erbil’de İmdat Terzi,Dilşat Terzi sesimize ses oldu.Gazeteci dostlarımız Şemsettin Küzeci bizim yanımızda oldu.

BİR KAÇ SAYILIK HEVES DEDİLER

İlk sayımızda bu gazete yaşamaz dediler. Bir kaç sayılık heves dediler. Türkmenler üzerinden pirim yapacak dediler. Aldırmadık. Türk Dünyası ekleri çıkartıp Doğu Türkistan’a Türk ellerine ses olduk. Ufuk Ötesi oldu sesimiz Kemal Çapraz ustamızı andık.500 adetle koya çıktık Tirajımız 5000’i geçti. Yılmadık. Usanmadık. Çalıştık.

HEDEF 2014;KERKÜK’TE GAZETE ÇIKARTMAK

Ve bu ses kendisine hedef koydu.2014’de Kerkük’te gazetemizi çıkartmak. Biz AB-D fonlarından beslenen çakma gazeteciler değiliz. Bizlerin kalemleri doldurma kalem değil. Bu eller kurşun kalem tutar. Helalinden yazar satırlarımız. Ve artık gazetemizi Kerkük’te çıkartmaya çalışacağız. Bu yolda çalışıyor, uğraşıyoruz