Sincar Dağı'na sığınan Ezidilerin tahliyesi büyük oranda tamamlanırken, Suriye'nin Rojava, Irak Kürdistan bölgesi ve Türkiye'de çadır kentler oluşturulmasına yönelik çalışmalar son aşamaya geldi.

100'Ü AŞKIN EZİDİ MÜSLÜMAN OLDU

Bölgede sekiz kasaba ve onlarca köyde yaşayan Ezidilerin akıbeti konusunda bilgiye ulaşılamazken Youtube'a düşen bir video, bölgede IŞİD'in uygulamalarına dair ipucu veriyor. Görüntüde aralarında çocuk ve yaşlıların da bulunduğu 100'ü aşkın Ezidi'nin Müslüman olmasına yer veriliyor.

IŞİD emiri olduğu belirtilen Şeyh Aziz adlı kişi ile yapılan röportajda ise Ezidilerin yaşadıkları Sincar ilçesi ve bölgenin nasıl ele geçirildiği ve nasıl Müslüman yapıldıklarına dair bilgiler aktarılıyor. Şeyh Aziz, Ezidilere yönelik katliamı, "İslam'a şirk koşmalarını" gerekçe göstererek savunuyor.

NAMAZ KILIYORLAR

Geniş avlulu bir binaya alınan Ezidi gençlere burada bir IŞİD imamı tebliğ yapıyor. İslam dini hakkında bilgi veren imam, hak dinin İslam olduğunu belirterek, Kuran'dan sureler okuyor. Dini bilgilerin yanı sıra Kuran'dan sureler okuyan imam, kelime-i şahadet getiriyor; ardından Ezidiler hep bir ağızdan kelime-i şahadet getirerek Müslüman oluyor. Daha sonra IŞİD üyeleri, Müslüman olan Ezidilerle birlikte namaz kılıyor.