İsminin "John" olduğu tahmin edilen IŞİD militanının, dört Pakistan kökenli İngiliz vatandaşlarından oluşan ve "The Beatles" diye anılan bir grupla bağlantılı olabileceği iddia edildi.

İngiltere basını örgütün sosyal medyada yayımladığı baş kesme videosunda görülen militanın çok büyük olasılıkla İngiliz vatandaşı olmasına geniş yer ayırdı.

Independent manşetinde "Nereye gidiyoruz?" diye soruyor ve manşetin hemen altında şu ifadeler yer alıyor:

"Bir Amerikalı kurban. Bir İngiliz katil. Kargaşa içinde bir bölge. Öfkede birleşen ama fikirlerden yoksun bir Batı dünyası. Başbakan David Cameron kriz görüşmeleri için tatilini yarıda keserken, Obama olayı kınayanlar korosuna katıldı. Amerikalı gazeteci James Foley'nin öldürülmesi bir şeyi çok açıkça ortaya koydu. Sözde 'halifeliğin' Irak ve Suriye'de amansız yükselişi artık İngiltere'nin görmezden gelebileceği bir sorun değil."

"THE BEATLES" DİYE ANILAN GARDİYAN GRUBUNUN ÜYESİ
Times ise "Gardiyan John için av" manşetini atmış. Gazete Foley'nin başını kesen militanın İngiliz istihbarat servisleri MI5, MI6 ve SAS Komandoları'nın başlıca hedefi olduğunu yazıyor.

Gazete videoda görülen militanın IŞİD içinde dört Pakistan kökenli İngiliz vatandaşlarından oluşan ve "The Beatles" diye anılan gardiyan grubuyla bağlantılı olabileceğini yazıyor.

Times, daha önce IŞİD tarafından rehin tutulan ve daha sonra serbest bırakılan bir rehinenin videodaki militanın sesini John adıyla bilinen bir gardiyana benzettiğini belirtiyor.