Afganistan'ın başkenti Kabil'de başsavcılık çalışanlarının aracına düzenlenen intihar saldırısında bir kişi hayatını kaybetti, 13 kişi yaralandı.

Kabil Emniyet Müdürü Abdul Rahman Rahimi, olay yerinde yaptığı açıklamada, Darul Aman bölgesinde bir intihar eylemcisinin üzerindeki bombayı Afganistan başsavcılık çalışanlarının bulunduğu otobüsün yakınında patlattığını söyledi.

Saldırıda bir başsavcılık çalışanının öldüğünü, 13'ünün de yaralandığını dile getiren Rahimi, hastaneye kaldırılan bazı yaralıların durumunun ciddiyetini koruduğunu belirtti.

Görgü tanığı Abdullah, AA'ya yaptığı açıklamada, "Patlama çok şiddetliydi. Yaralıları polisin yardımıyla hastaneye götürdük. Yaralı 3 kadının durumu çok ağırdı" dedi.

Patlamanın şiddetiyle bölgedeki bazı iş yerleri ve evler de hasar görürken, olay yerine giden yollar trafiğe kapatıldı.

Saldırıyı Taliban'ın üstlendiği kaydedildi.

NATO'YA AİT İHA SALDIRISINDA 12 MİLİTAN ÖLDÜ

Diğer yandan, ülkenin doğusundaki Nangarhar kentinin Momand Dare ilçesinde, NATO'ya ait insansız hava aracı saldırısında 12 Taliban militanın öldürüldüğü bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, dün akşam geç saatlerde düzenlenen saldırıda, içinde Taliban militanlarının bulunduğu bir araç ve motosiklet hedef alındı. Saldırıda siviller zarar görmedi.