KANADA'NIN TORONTO KENTİNDE FOTOĞRAF SANATÇISI ARA GÜLER’İN HAYATI VE SANATINI KONU ALAN "İSTANBUL’UN GÖZÜ" BELGESELİNİN GÖSTERİMİ YAPILDI

 Fotoğraf sanatçısı Ara Güler’in hayatı ve sanatının anlatıldığı "İstanbul’un Gözü" belgeseli, Kanada’nın Toronto kentinde izleyici ile buluştu.

Ağa Han Müzesi’ndeki gösterime, belgeselin yapımcısı Ümran Safter ve yönetmeni Fatih Kaymak'ın yanı sıra, bu ülkede yaşayan çok sayıda Türk, yabancı misyon temsilcileri ve siyasetçiler katıldı.

"FESTİVAL KONUSUNA TAKILMIYORUZ"

Safter, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belgeselin gösterildiği her yerde yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

Belgeselin Kanada'da ilk kez gösterildiğini dile getiren Safter, "Gördüğümüz ilgi hem Ara Güler’in şahsına, hem fotoğraflarına hem de İstanbul’a olan bir ilgi" dedi.

Festivallerin film ile izleyiciyi buluşturan köprüler olduğunu kaydeden Safter, "Amacımız, Ara Güler’in sanatını mümkün olduğunca geniş bir kitleye ulaştırmak. Bu manada İstanbul Festivali’nin filmi gösterime almayışına da takılmıyoruz. Gösterilse iyi olurdu ama biz zaten dünyada geniş bir kitleye ulaşıyoruz" diye konuştu.

"FESTİVALDE GÖSTERİLSE İYİ OLURDU"

Belgeselin yönetmenlerinden Kaymak da eserin Toronto izleyicisi ile buluşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ara Güler’in hayatını ve sanatını olabildiğince geniş bir kitleye tanıtmak istediklerini dile getiren Kaymak şunları söyledi:

"Filmin ana konusu Ara Güler, sanatı ve İstanbul. Biz ana konusu İstanbul olan bu filmin, İstanbul Festivali'nde gösterilmesini çok istiyorduk ama olmadı. Kendi prömiyerimizi İstanbul’da yaptık ama festival bazında da gösterilmesi çok iyi olurdu ancak dünyanın değişik yerlerindeki gösterimlerimize olan ilginin bize bu durumu unutturduğunu söyleyebilirim."

Proje danışmanlığını Ara Güler'in biyografisini yazan Nezih Tavlaş’ın üstlendiği 58 dakikalık belgesel, Washington’da düzenlenen Washington DC Bağımsız Film Festivali'nde tüm yapımlar arasında "en iyinin iyisi" ödülünü kazanmıştı.