El Nusra ve diğer muhalif örgütlerin, ülkenin İsrail sınırında bulunan Golan Tepeleri'ndeki Kuneytra Kapısı'nın denetimini ele geçirdiği bildirildi.

Suriye Genel Devrim Konseyi'nden (SRGC) yapılan açıklamada, muhaliflerin, rejime bağlı güçlerle uzun süren çatışmalarının ardından Golan Tepeleri'ndeki Kuneytra Sınır Kapısı'nın kontrolünü sağladığı belirtildi. 

Bölgede ÖSO ile Esad güçleri arasında şiddetli çatışmaların devam ettiği aktarılan açıklamada, ÖSO'nun bölgede "Vaidu'l-hak" adı altında operasyonlar düzenleyerek, rejime ait çok sayıda kontrol noktasını ele geçirdiği, çatışmalarda onlarca rejim askerinin öldüğü kaydedildi. 

Yerel aktivistlerden Esed el-Colani, yaptığı açıklamada, muhaliflerin Golan Tepeleri'ndeki sınır hattının tamamında kontrolü sağladığını, rejime bağlı savaş uçaklarının ise muhaliflerin bulunduğu yerleri bombaladığını söyledi. Kuneytra Sınır Kapısı'nın daha önce rejim destekçisi Hizbullah milislerinin elinde olduğunu hatırlatan Colani, Şam yönetimine bağlı güçlerin Golan'da fazla bir etkisinin kalmadığını ifade ederek, "Muhalifler, bölgede geniş çaplı operasyonlar düzenleyerek rejim güçlerini bölgeden atmak istiyor" dedi. 

Silahlı muhaliflerin bölgede çok sayıda köy ve bazı beldelerin de denetimini sağladığını ifade eden Colani, çatışmaların sürdüğünü kaydetti.