ABD öncülüğündeki koalisyon gücüne bağlı savaş uçaklarının Deyru'z Zor kenti kırsalında terör örgütü IŞİD'in konvoyuna düzenlediği saldırıda onlarca kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesinden yapılan açıklamada, Koalisyon güçlerine ait savaş uçakları ülkenin doğusunda yer alan Deyru'z Zor kentinin doğu kesimindeki Duvir bölgesinde terör örgütü IŞİD konvoyuna hava saldırısı düzenlediği belirtildi.

Saldırıda onlarca IŞİD üyesinin öldüğü ve yaralandığı ifade edilen açıklamada, koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının Haseke kırsalında IŞİD'in olduğu yerleri bombaladığı ifade edildi.

IŞİD, HALEP'İN KUZEYİNDE HASCİ VE GIRNATA KÖYÜ İLE ŞEHBA BARAJININ KONTROLÜNÜ SAĞLADI

Bu arada, terör örgütü IŞİD'in Halep'in kuzeyinde muhaliflerin kontrolünde bulunan Hasci ve Gırnata köyü ile Şehba barajının kontrolünü sağladığı, kente bağlı Mari ilçesine havan toplarıyla saldırdığı kaydedildi.

Halep'teki muhaliflerin, kuzey bölgelerine IŞİD güçlerinin olduğu yerlere çok sayıda silahlı muhalif gönderdiği ve buralarda terör örgütü ile muhalifler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı ifade ediliyor.