Ahmedinejad yapmış olduğu açıklamalayla dünya ülkelerine mesaj gönderdi.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, bugün yaptığı açıklamada, "çok yakın bir zaman içinde nükleer alanda gerçekleştirdikleri büyük bir atılımı duyuracaklarını" belirtti.

"DÜNYA BÜYÜK ATILIMLARI DUYACAK"

Ahmedinejad İslam Devrimi'nin 33'üncü yıldönümü kutlamalarında konuşma yaparken, devlet televizyonundan yayınlanan etkinliklere on binlerce insan katıldı. İranlılar, dini lider Ayetullah Ali Hamaney'in resimlerini taşıyarak, "İsrail'e ve ABD'ye ölüm" sloganları attı. Ahmedinejad, başkent Tahran'ın Azadi (Özgürlük) Meydanı'nda yaptığı konuşmada, "Gelecek günler içinde dünya İran'ın nükleer alanda yaptığı çok önemli ve çok büyük atılımları duyacak" dedi. İran Cumhurbaşkanı, söz konusu atılım hakkında detay vermedi. İran'ın nükleer programının silah üretmeyi amaçladığını öne süren ABD ve müttefikleri, Tahran'ı nükleer müzakerelere ikna edebilmek için yeni yaptırımlar uygulama kararı almıştı. İran, nükleer programının sadece sivil amaçlı olduğu konusunda ısrar ediyor.

Son iki yıl içinde beş nükleer fizikçisi suiksta maruz kalan İran, ABD ve İsrail'i bu suikastlardan sorumlu tutarken, uluslararası baskılara asla boyun eğmeyeceğini belirtmişti. En son suikastta, Natanz nükleer santralinde çalışan Mustafa Ahmedi Roşan, 11 Ocak tarihinde bombalı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.