Başkent Bağdat'ın farklı noktalarında meydana gelen patlamalarda 2'si güvenlik görevlisi 5 kişi hayatını kaybetti, 22 kişi yaralandı. Bunun yanı sıra Salahaddin'in Tuzhurmatu ilçesinde 1 polisin, Bağdat'ta ise 3 kişinin yol kenarına bırakılmış halde cesetleri bulundu.

Savunma Bakanlığı'ndan yayımlanan yazılı açıklamada, Felluce'deki IŞİD mevzilerine düzenlenen roket saldırısında 21 militanın hayatını kaybettiği belirtildi. Ölen militanlar arasında Suudi Arabistan vatandaşı Ebu Abdullah olarak bilinen örgüt mensubunun da olduğu kaydedildi.

IŞİD MİLİTANLARINA HAVA SALDIRISI

Salahaddin vilayetinde Irak ordusuna ait savaş uçaklarının düzenlediği hava saldırılarında 17 militanın öldürüldüğü belirtildi.

Ordunun düzenlediği operasyonlarda, IŞİD'e ait araçların da tahrip edildiği bildirildi.

Öte yandan El-Cezire ve Badiye Operasyonları Komutanı Tuğgeneral Ali İbrahim, savaş uçaklarının Irak-Suriye arasındaki El-Velid Sınır Kapısını vurduğunu ve 5 militanın yaşamını yitirdiğini söyledi.

AA muhabirine konuşan Diyala Emniyet Müdürü Tuğgeneral Casim es-Saidi, Diyala'nın merkezi Bakuba ve Diyala, Kerkük ile Salahaddin arasında kalan yüksek bölgelerde 15 IŞİD militanının gözaltına alındığını ifade etti.