Irak’ın Salahaddin ilinde aşiret mensupları ile Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü öncülüğündeki silahlı gruplar arasında çıkan çatışmada 3 kişinin hayatını kaybettiği, 5 kişinin yaralandığı bildirildi.

Anadolu Ajansı (AA) muhabirine konuşan El-Bu Ferrac aşireti reisi Rabih el-Ferraci, Salahaddin iline bağlı Ed-Duluiyye ilçesini ele geçirmeye çalışan IŞİD örgütü öncülüğündeki silahlı gruplara El-Bu Ferrac aşireti mensuplarının engel olması üzerine iki taraf arasında şiddetli çatışmalar çıktığını söyledi.

Çatışmada 3 IŞİD militanının öldürüldüğünü, 3’ünün de yaralandığını ifade eden Ferraci, 2 aşiret mensubunun da yaralandığını kaydetti.

FELLUCE’DE SALDIRI...BİR ÖLÜ, 17 YARALI VAR

Öte yandan, Irak’ın Felluce kentinde ordu birliklerinin düzenlediği saldırılarda bir sivilin öldüğü, 17 kişinin yaralandığı bildirildi.

Felluce Devlet Hastanesi yetkilisi Visam el-İsavi Anadolu Ajansı (AA) muhabirine yaptığı açıklamada, ordunun Enbar iline bağlı Felluce ilçesinin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırıların ardından hastaneye bir sivilin cesedinin getirildiğini, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 17 yaralının tedavi altına alındığını belirtti.

Enbar Emniyet Müdürü Ahmed ed-Duleymi de Felluce’de bombalı eylem düzenlemek üzere olan bir kişinin etkisiz hale getirildiğini ifade etti.