Irak'ta kanlı Cuma: 114 ölü 152 yaralı...
Irak'ın Bağdat, Kerkük, Musul, Selahaddin ve Anbar illerinde meydana gelen terör saldırılarında toplam 114 kişi öldü 152 kişi yaralandı


Başkent Bağdat'ın El Bab El Şerki bölgesindeki askeri üniforma satışına tahsis edilen kalabalık çarşıda kimliği belirsiz kişilerce yerleştirilen bir bomba patladı, patlamadan sonra olay yerine gelen polislerin arasına dalan bir intihar eylemcisi kendini havaya uçurdu. Bağdat Sağlık Müdürlüğü çifte saldırıda 44 kişinin öldüğünü 72 kişinin yaralandığını açıkladı.

SAMARRAD'DA İKİ İNTİHAR EYLEMİ: 10 ÖLÜ 24 YARALI
Selahattin iline bağlı Samarra ilçesinde polis ve gönüllü Şii askerlerin kurduğu güvenlik noktasına IŞİD'e ait militanlar tarafından iki intihar saldırısı düzenlendi. Saldırıda 7 emniyet görevlisi hayatını kaybederken 24 kişi de yaralandı. Çifte saldırının ardından aynı bölgeye gelen 3'üncü intihar eylemcisi polisler tarafından vurularak etkisiz hale getirildi.

KERKÜK'TE OTEL BASAN 4 IŞİD MİLİTANI ÖLDÜRÜLDÜ
Irak'ın Kerkük vilayetinde sabah saatlerinde, Kerkük şehir merkezindeki Kasr Kerkük Oteli yakınında bulunan eski polis müdürlüğü binasına bombalı araçla intihar saldırısı düzenlendi, ardından IŞİD’in 4 intihar eylemcisi Kasr Kerkük Oteli'ni bastı. Oteldeki silahlıları etkisiz hale getirmek isteyen güvenlik güçleri otelin çevresini sardı ve ayrı ayrı noktalardan otele girmeye başladı. Boş olan otele giren silahlı kişilerin burada el bombaları da kullandıkları kaydedildi. Saatlerce süren çatışmalarda ağır silahların da kullanıldığı bildirildi. Çatışmalar sonucu güvenlik güçleri durumu kontrol altına alabildi. IŞİD'li saldırganların girdiği otelin Kerkük polisi ve Kürt Emniyet(asayiş) Güçleri'nce kurtarıldığını bildirdi. Baskında saldırganlar dışında ölen ya da yaralanan olmadı.