RAMADİ VE FELLUCE'DE, DAEŞ HEDEFLERİNE YÖNELİK HAVA SALDIRILARINDA 29 MİLİTAN ÖLDÜRÜLDÜ

Enbar, 3 Mayıs 16 : Irak ordusunun, Enbar vilayetine bağlı Hadise ilçesi ile El-Bağdadi beldesindeki DAEŞ ablukasını kırdığı bildirildi.

Irak ordusuna bağlı El-Cezire Operasyonları Komutanı Ali İbrahim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uluslararası koalisyon güçleri destekli Irak ordusunun, Enbar'ın merkezi Ramadi'nin batısında yer alan Hadise ilçesinden başlayıp El-Bağdadi'den geçerek Hit ilçesine kadar uzanan bölgede DAEŞ ablukasını kırdığını ve bu bölgelerde kontrolü sağladığını belirtti.

HAVA SALDIRLARINDA 29 DAEŞ MİLİTANI ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan, Enbar Operasyonları Komutanı Tuğgeneral İsmail el-Mahlavi, uluslararası koalisyon güçleri ile Irak ordusuna ait uçakların Enbar'da DAEŞ hedeflerine yönelik hava saldırıları düzenlediğini kaydetti.

Ramadi'nin kuzeyindeki Elbu Assaf bölgesinde terör örgütü DAEŞ'e ait bir karargahın hedef alındığını ve 15 militanın öldürüldüğünü ifade eden Mahlavi, Felluce'nin batısında yer alan El-Fellahat semtinde de örgüte ait silah depoları ile bir bomba imalathanesinin vurulduğunu, saldırıda 14 teröristin öldürüldüğünü, 10'unun da yaralandığını söyledi.

Terör örgütü DAEŞ, Irak güvenlik güçleri ve uluslararası koalisyon güçlerine ev sahipliği yapan Ayn el-Esed Hava Üssü'nün bulunduğu El-Bağdadi nahiyesi ile Hit ilçesini 2014 yılında kontrol altına almıştı.

(AA/ÖZ/HA)