Hollanda'da İki Kule Vinci Evlerin Üzerine Devrildi

Alphen aan den Rijn Belediye Başkan Yardımcısı Kees van Velzen kazayla ilgili düzenlediği basın toplantısında, olay yerinde kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, ölü ya da yaralı sayısının henüz netleşmediğini açıkladı.

Belediyeden yapılan açıklamada ise kaza yerine yakın bazı sokakların ulaşıma kapatıldığı, söz konusu bölgede doğalgaz dağıtımının patlama riskine karşı geçici olarak durdurulduğu bildirildi.

İzinde olan Belediye Başkanı Liesbeth Spies'in tatilini yarıda keserek kente döneceği kaydedilen açıklamada, kaza sebebi konusunda ise bilgi verilmedi.

KAZA YERİNDE TÜRKLERE AİT İŞ YERLERİ DE VAR

Şehir merkezine yakın bölgede meydana gelen kazanın olduğu caddede Türklere ait bazı iş yerleri de bulunuyor.

Kazanın olduğu yerde fırın işleten Turgut Özkul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki kule vincinin devrilmesine tanıklık ettiğini belirterek, büyük bir panik yaşadıklarını söyledi.

Restore edilen köprüyü taşıyan kule vinçlerin devrilmesiyle birlikte ortalığı bir anda toz bulutunun kapladığını anlatan Özkul, "Her taraf bir anda toz duman içinde kaldı. Önce köprü düştü, sonra vinçler devrildi. İnsanlar büyük panik yaşadı. Bize bir şey olmadı çok şükür. Hemen yardıma koştuk, bu arada polisler ve ambulanslar da geldi. Vinçlerin düştüğü yerde çok sayıda ev vardı. Kazadan kurtulan yaralı bir kişiye iş yerimizde yardım ettik" diye konuştu.

Kente iş yeri bulunan Fatih Rüştü Hotamışlı ise bir anda gürültüyle dışarı çıktıklarını söyledi.

Kazanın olduğu caddeyi sıklıkla kullandığını kaydeden Hotamışlı, "Hatta kazandan 10 dakika kadar önce çocukları bu tarafa doğru gönderecektim. Sesleri duyunca biraz beklettim. Gerçekten kaza diye buna derler herhalde, Allah göstermesin" ifadelerini kullandı.

Alphen aan den Rijn'de iki kule vinci, restore edilen nehir üzerindeki köprünün yerleştirilmesi sırasında henüz bilinmeyen sebeple ev ve iş yerlerinin üzerine devrilmişti.