Çatalköy bölgesinde bulunan Koçarslan Tatil Köyü ve Damla Sokak sakinleri, bölgede yaşadıkları sorunlardan şikayet ederek, yetkilileri önlem almaya çağırdı.
Vatandaşlar, bölgedeki dar yolun yanında bulunan derenin, buradan araçla geçenler için büyük tehlike yarattığından yakınarak, hayatlarının risk altında olduğunu iddia etti.
Evlerine giden yolun dar olduğunu ve iki aracın yan yana geçerken birinin toprak alana düşmesi gerektiğini belirten bölge sakinleri, yolun hemen kenarında dere yatağı olduğuna dikkat çekti. Her gün araçların dere yatağına yuvarlanma tehlikesi yaşadığını ifade eden vatandaşlar, “Birisinin ölmesini mi bekliyorlar?” diye sordu. 
Bölge sakinleri, Çatalköy Belediyesi’nden dere yatağının bulunduğu yere bariyer veya korkuluk koyarak, bu tehlikeli durumu ortadan kaldırmasını istedi.
Bölgedeki tek sorunun dere yatağı olmadığını ifade eden bölge sakinleri, yolun da çukurlardan geçilmeyecek durumda olduğunu söyledi.
Koçarslan Tatil Köyü ve Damla Sokak sakinleri,  bölgelerindeki çevre sorunlarını dile getirdi. Vatandaşlar,  Çatalköy Belediyesi’ni göreve davet etti.

“Doğamız mahvoluyor”

Koçarslan Tatilköyü ve Damla Sokak sakinleri, bölgedeki çevre kirliliğinden de şikayet ederek “doğamız mahvoluyor” uyarsında bulundu.
Yol kenarlarına bırakılan moloz ve çöplerin torbalarla yeşile bürünmüş doğaya umursuzca bırakıldığını anlatan bölge sakinleri, bu konuda belediyeyi duyarsızlıkla suçladı.
Yol üzerindeki her yerin kuru otlarla dolduğuna ve bu durumun özellikle yaz aylarında yangın tehlikesi yarattığına işaret eden vatandaşlar, bölgede elektrik trafosu bulunduğunu da anımsattı.
Bölge sakinleri, olası bir yangında trafoya doğru atılacak bir kıvılcımın önlenemeyecek zararlara yol açacağını ifade etti.
   
Hulusioğlu: Bütçemiz kaldırmaz

Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu, bölge sakinlerinin dere yatağıyla ilgili şikayetlerinin kendilerine ulaştığını belirtti.
ulusioğlu, Çatalköy’ün her yanında dere yatağı bulunduğuna dikkat çekerek, hepsine birden çözüm bulmanın bütçe koşullarını zorladığını söyledi.
Her bir dere yatağına korkuluk koymanın maliyetinin belediye bütçesini aştığını belirten Hulusioğlu, “Bütçemiz yeterli olduğunda derelerde gerekli önlemleri alacağız” dedi.
Hulusioğlu, vatandaşların verdiği ihbarları değerlendirdiklerinin ve önemsediklerinin altını çizdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

KAYNAK : KIBRIS