4 Yaşındaki Oğulları Havuza Gittikten 1 Hafta Sonra Hayatını Kaybetti - Aile Şimdi Herkesi Görünmeyen Tehlike Hakkında Uyarıyor


Bütün ebeveynler çocuklarını tehlikelerden korumak için ellerinden geleni yaparlar.
Ancak maalesef bazı tehlikeleri önceden kestirebilmek güç olabiliyor. Durumun farkına varıldığında iş işten geçmiş olabiliyor.
Bütün ebeveynlerin konu hakkında bilinçlenmesi gerekiyor.

Yaz geldi ve insanlar serinlemek için deniz kıyılarına ve havuzlara akın etmeye başladılar.
Yaz sezonunu en çok seven kişiler de şüphesiz ki çocuklar. Öte yandan ebeveynler çocuklarının başlarına bir şey gelmesin diye deniz kenarındayken bile tedbiri elden bırakmamak zorundalar.
Çocuklarınızın ne kadar üzerine titreseniz de bazı tehlikeler önceden kestirilemiyor. 29 mayıs tarihinde 4 yaşındaki Frankie ailesiyle beraber havuza yüzmeye gitti. Aile çok iyi zaman geçirdi. Gözleri her daim Frankie’nin üzerindeydi.Ertesi gün Frankie grip belirtileri göstermeye başladı.
© Facebook
Bunun bir hafta ardından Frankie bağırarak uykusundan uyandı. Saniyeler sonra son nefesini verdi.
Frankie’nin babası oğlunun son anlarında hemen yanındaydı. Hemen ambulansı aradı ancak hastaneye yetiştirildiğinde minik Frankie çoktan hayatını kaybetmişti.
Doktorlar ve hemşireler, çocuğu hayata döndürebilmek için ellerinden geleni yapsalar da başarılı olamadılar. Frankie’nin annesi Tara çaresiz bir şekilde doktorların son müdahalesini izledi.

İki doktor, anne Tara’nın yanına gelerek acı haberi verdiler.
Küçük çocuğun akciğerleri suyla kaplanmıştı. Frankie, ‘Kuru boğulma’ olarak da bilinen ‘ikincil boğulma’ sonucu hayatını kaybetti.
İkincil boğulmanın belirtileri zamanında farkedilirse, ikincil boğulmaya maruz kalan kişilerin hayatını kurtarmak mümkün.
Belirtileri:
  • Yüzdükten sonra nefes almakta güçlük çekme
  • Uyku sersemliği ve uyuşukluk
  • Unutkanlık veya harekette değişiklik
Frankie’nin ailesi daha önce böyle bir durumdan haberdar olmadıkları için suçlu hissediyorlar. Eğer haberleri olsaydı muhtemelen çocuklarını kurtarabileceklerdi. Şimdi ise diğer ebeveynleri ikincil boğulma hakkında uyararak masum canları kurtarmak istiyorlar.
Haberi tanıdığınız bütün ebeveynlerle paylaşın. El ele vererek görünmeyen bu tehlike hakkında herkesi bilinçlendirebiliriz.