Hapisten Kaçış Skandalında Gerçekler Ortaya Çıktı

ABD’nin New York eyaletinde haziran ayında iki mahkûmun hapisten kaçmasına yardım eden cezaevi terzisi Joyce Mitchell’in (51) itirafları, filmleri aratmayan olayın gölgede kalan kısımlarını aydınlattı.

Mitchell, Dannemora kasabasındaki Clinton kapalı ceza infaz merkezinden kaçan cinayet suçlusu mahkûmlar David Sweat (35) ve Richard Matt’a (49) demir testeresi bıçağı, keski ve tornavida temin ettiğini itiraf etti.



NBC News’ün elde ettiği belgelere göre; Mitchell, polislere, “fanteziye kapılıp mahkûmların kaçmalarına yardım ettiğini” söyledi. “İlgiden, her ikisinin de bana verdiği histen ve farklı bir hayat düşüncesinden keyif alıyordum” diyen Mitchell, iki mahkûmun ‘arıza’ diye adlandırdıkları kocasını öldürmeyi planladıklarını fakat kendisinin son anda vazgeçtiğini anlattı.



Mahkeme belgelerine göre; Mitchell, her iki mahkûmla da cinsel ilişkiye girdi. Richard Matt’a oral seks yaptı, David Sweat’e de çıplak fotoğraflarını gönderdi.


Kaçmalarına yardım etmekle birlikte son anda paniklediğini ve kocasını sevdiğini anlatan Mitchell, mahkûmlarla buluşmadığını söyledi.

Kaçışlarının üçüncü haftasında Matt, Kanada sınırında polis tarafından vurularak öldürülmüş ve Sweat de iki gün sonra yakalanmıştı.