KAYIP 300 KİŞİDEN UMUT KESİLDİ

Yetkililer, iş makineleriyle çalışmalarına devam eden arama ekiplerinin 44 kişinin daha cesedini bulduğunu, ölü sayısının 131'e yükseldiğini açıkladı.

Göçük altında 300'den fazla kişinin bulunduğu sanılıyor. Kayıp kişilerin bulunması için devam eden çalışmalara bin 700 arama kurtarma görevlisi katılıyor.

Doğal Afetler Ajansı Müdürü Alejandro Maldonado, hafta sonu göçük altından kurtarılan olmadığını, kayıp 300 kişiden umudun kesildiğini belirtti.

Maldonado, arama çalışmalarının tüm kurbanlar bulunana kadar devam edeceğine dikkati çekti.

Heyelanda iki oğlunu ve iki torununu kaybeden İsmail Estrada, ailesinden 19 kişinin hala göçük altında olduğunu kaydetti. Estrada, "Dört gündür toprak altındalar. Umudum kalmadı. Uygun bir biçimde gömebilmek için cesetlerinin bulunmasını istiyorum" dedi.

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto ve İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, heyelanda ölenlerin yakınlarına başsağlığı dileklerini iletti ve yardıma hazır olduklarını vurguladı.

Bölgede etkili olan şiddetli yağışlar, perşembeyi cumaya bağlayan gece başkent Guatemala'nın 15 kilometre doğusundaki Cambray'da heyelana neden olmuş, yaklaşık 125 ev göçük altında kalmıştı. Arama ekipleri, göçük altından 26 kişiyi kurtarmıştı.