Genç Kızı, Doğum Kontrol Hapı Öldürdü





21 yaşındaki genç kız, doğum kontrol hapı kullanmaya başladıktan 25 gün sonra hayatını kaybetti. Genç kız doktora adet düzensizliği yüzünden gitmişti.


Fallan Kurek isimli genç kız adet düzensizliği nedeniyle jinekoloğa gitti ve doktoru adetlerini düzenlemesi için genellikle tercih edilen doğum kontrol hapı verdi. İlaca başladıktan 25 gün sonra nefes alamadığını ve eklemlerinde ağrı yaşadığı belirten genç kız bir anda evde düşüp kalınca acilen hastaneye kaldırıldı.

KAN PIHTILAŞMASI BEYNİNİ ÖLDÜRDÜ

Hastanede yapılan beyin incelemeleri sonucunda akciğerlerinde bulunan bir kan pıhtısının beyne oksijen gitmesini önlediği ve beyin ölümüne neden olduğu anlaşıldı. Ailesinin doğum kontrol ilaçlarının kan pıhtılaşması tetiklediği yönünde iddialarda bulundu. 3 gün yoğun bakımda kalan genç kız beyin ölümü gerçekleştikten sonra hayatını kaybetti.

ZARARDAN ÇOK FAYDASI VAR

Uzmanlar doğum kontrol hapının kan pıhtılarını tetikleyebileceğini belirtirken habere göre doğum kontrol hapı kullanmayan her 100 bin kadından 5'inde bir yıl içerisinde kan pıhtısı görülebilmektedir. Doğum kontrol hapı kullananlarda ise bu sayı 100 bin kişide 15 olarak belirtilmektedir.Riskin oldukça düşük olduğunu belirten uzmanlar, doğum kontrol haplarının zarardan çok fayda sağladığı görüşünde ve bu riskin kabul edilebilir olduğunu belirtiyor.