Gazze'de son durum! Gazze son dakika haberleri...

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında ölü sayısı 746'ya yükseldi. Han Yunus'un Huza bölgesine giren ve çatılara keskin nişancılarını yerleştiren İsrail ordusu, son 6 saat içinde 6'sı çocuk 23 kişiyi öldürdü.

DEV BOMBA EVİN İÇERİSİNE GİRDİ

Gazze ’de Şeyh Rıdvan semti havadan ve karadan bombalanıyor.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında sadece bugün 45 kişi öldü. Hayatını kaybedenlerin toplam sayısı ise 746 oldu.

İsrail savaş uçağının attığı dev bomba Gazze'deki bir evin içerisine girdi. Ancak patlamadı. Gazzeliler bombanın fotoğraflarını çekerek, sosyal medyada paylaştı.


 

MISIR SINIR KAPISI KAPALI YARDIMLAR GAZZE'YE ULAŞMIYOR

Gazze ’nin Mısır ’a açılan kapısı Refah da Mısır hükümeti tarafından kapalı tutuluyor. Acil tedaviye ihtiyaç duyan halk Mısır yönetiminin vereceği ve günler süren onay sürecinin ardından Mısır ’a giriş yapabiliyor. Bu onay bazen hiç gelmiyor.

GAZZE'DE DEHŞETE DÜŞÜREN GÖRÜNTÜ TIKLA İZLE



Sınırın Mısır tarafında bekleyen uluslararası yardım kuruluşları da Mısır ’ın izin vermemesinden dolayı Gazze ’ye giremiyor.

Gazze ’nin altyapısı da İsrail ’in hedefinde. Birkaç yılda bir gerçekleştirdiği hava ve kara operasyonlarıyla altyapıyı yerle bir eden İsrail, inşaat malzemelerinin geçişine de izin vermeyerek, Filistinlilere yaptığı zulme bir yenisini daha ekliyor.



Çimento ve demir gibi temel inşaat malzemelerinin Gazze ’ye girişine izin vermeyen İsrail bu hukuka aykırı duruma, bu malzemelerin silah yapımından kullanılabilmesini gerekçe gösteriyor.

Gazze ’de elektrik büyük çoğunlukla mazotla sağlanıyor. Gazze ’ye girişi yasak olan mazot daha sonra Mısır ’ın arabuluculuğunda İsrail tarafından serbest bırakılmıştı. Ancak İsrail 8 Temmuz ’da başlattığı saldırılarda Gazze ’deki tek elektrik üretim tesisini de vurarak halkı elektriksiz bıraktı.

SIĞINAK OLARAK KULLANILAN OKULLAR VURULUYOR

UNRWA ’nın sığınak olarak kullandığı ve 1500 Filistinlinin kaldığı Deyr El Balah okulu dün sabah İsrail tarafından vuruldu. Daha önce UNRWA'nın iki okulu İsrail tarafından vurulmuştu.

HAMAS İSRAİL HAVALİMANINI VURDU

Hamas'ın askeri kanadı İzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in başkenti Tel Aviv'de bulunan Ben Gurion Havalimanı'nı, "M75 füzeleri"yle vurduğunu duyurdu. Düzenlenen saldırıda 8 İsrail askeri öldürüldü.

KENTTE SİRENLER ÇALDI

İzzeddin el-Kassam Tugayları'ndan yapılan açıklamada havaalanının roketlerle vurulduğu ve kentte sirenlerin çaldığı ifade edildi.

İSRAİL HABER KANALI SON DAKİKA GEÇTİ

Daha önce güvenlik gerekçesiyle pek çok havayolu şirketi İsrail'e uçuşları geçici olarak durdurmuştu. ABD'nin de benzer karar alması ülke içinde tartışmalara yol açmış, yasak kalkmıştı. İsrail i24 kanalının son dakika bilgisi olarak geçtiği habere göre Tel Aviv ’de kırmızı alarm verildi. Kentte sürekli siren sesleri duyuluyor.

HABERİN DEVAMI İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİN