Fransa, Irak'taki terör tehdidi nedeniyle bu ülkeden daha fazla mülteciyi kabul edeceğini açıkladı.

Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Irak'tan gelen 40 mülteciyi dün gece geç saatlerde Paris'teki Charles de Gaulle Havalanı'nda karşıladıktan sonra BFM TV haber kanalına yaptığı açıklamada Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün bütün bölge, Avrupa ve dünya için büyük bir tehdit oluşturduğunu söyledi.

Fabius, "Irak ve Suriye'nin kuzeyinde faaliyet gösteren IŞİD terör örgütü, görülmemiş bir barbarlık sergileyerek kendileri gibi düşünmeyen herkesi ortadan kaldırmak ve bir halifelik tesis etmek istiyorlar. Bugün 40 mülteciyi karşıladık. Irak'tan daha fazla mülteciyi kabul edeceğiz" dedi.

Fransa ile ilişkili olan mültecilere öncelik verileceğini belirten Fabius, IŞİD ile mücadelede Suriye'deki durumun da gözardı edilmemesi gerektiğini söyledi. Fransa'nın Suriye üzerinden IŞİD'e müdahale etme taraftarı olmadığını hatırlatan Fabius, ülkedeki ılımlı muhalifleri desteklediklerini belirtti. Bakan Fabius, muhaliflere sağladıkları silahlara terör örgütü tarafından el konulduğu iddialarını ise reddetti.

Fabius IŞİD'e yönelik bütün finansman kaynaklarını kesmek gerektiğini de vurguladı.

Amerikalı gazeteci James Foley'in öldürülmesi sonrasında ortaya atılan ve Avrupa ülkelerinin rehinelerin serbest bırakılması için fidye ödediğine ilişkin iddialara değinen Fabius, Fransa'nın kesinlikle fidye ödemeyeceğini söyledi.