Girne Yat Limanı’nı “hak ettiği doğal ve güzel görünüme kavuşturup, limana küskün halkı tekrardan limana çekmek için” çalışmalarda bulunmak amacıyla Eski Girne Limanı ve Çevresini Koruma Derneği kuruldu.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, Girne Yat Limanı’nda bulunan işletmeciler, mal sahipleri ve limana gönül vermiş kişilerin kurduğu dernek dün akşam Girne Onar Village Tatil Köyü’nde genel kurulunu gerçekleştirip, yönetimini belirledi.

İsmail Halil Sabbar’ın başkanlığa seçildiği derneğin Asbaşkanlığı’na Kamil Tunçay getirildi. Yönetim kurulunda ayrıca Tamer Konat, Hüseyin Aksay, Salih Günhan, Ayşegül Sabbar ve Mustafa Şevketoğlu görev yapacak.

Disiplin Kurulu Levent Kızılduman, Orhan Tolun ve Reşat Günhan; Denetleme Kurulu ise Prof. Dr. Işık K. Oray, Dr. Bülent Kızılduman ve Mete Güven tarafından oluşturuldu.

İsmail Halil Sabbar, genel kurulda yaptığı konuşmada, ülkenin en değerli varlığı ve vitrin görevini yürüten Girne Limanı’nın uzun zamandan beri ihmal edildiğini ve ivedilikle ele alınması gerektiğini söyledi. Sabbar, birlikten güç doğacağını ve birlikte hareket ederek bir dünya mirası olan tarihi Girne Limanı’nı hakettiği doğal ve güzel görünüme kavuşturacaklarını belirtti.