Ermenistan’ın başkenti Erivan’da 14 gündür silahlı bir grup tarafından işgal altında olan Erebuni polis karakolunun önüne silahlı grubu desteklemeye gelen protestocular ile polis arasında çıkan çatışmada 60 kişi yaralandı.

Yetkililer, polisin dün Erivan’daki Azatutyun Meydanı'nda toplanan ve Erebuni polis karakolunun bulunduğu Khorenatsi Sokak'a yürüyen protestocuları dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ve ses bombaları kullandığını bildirdi.

"Sansa Tsrer" adlı silahlı grubu desteklemeye gelen protestocularla polis arasında karakolun önünde çıkan çatışmada aralarında gazetecilerin de bulunduğu 60 kişinin yaralandığını belirten yetkililer, çok sayıda göstericinin gözaltına alındığını kaydetti.

Ermenistan Sağlık Bakanlığı basın sözcüsü Anahit Hayatyan, Grigor Lusavorich ve Erebuni hastanelerine kaldırılan yaralılardan 3’ünün sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu belirtti.

Sansa Tsrer grubun iki üyesi çarşamba günü polisle çatışmaya girdikten sonra teslim olmuştu.

Halihazırda karakolda gruptan 24 kişinin bulunduğu sanılıyor. Saldırganların teslim olması için görüşmeler devam ediyor.

Silahlı grup, Erebuni polis karakoluna 17 Temmuz'da saldırı düzenlemiş ve 7 kişiyi rehin almıştı. Çıkan çatışmalar sırasında bir polis öldürülmüş, saldırganlarla görüşmek amacıyla karakola giren Ermenistan Emniyet Müdürü Yardımcıları Valery Osipyan ve Vardan Yeghiazaryan da rehin alınmıştı. 22 Haziran’da tutuklanan muhalif “Nor Hayastan’’ (Yeni Ermenistan) siyasi hareketi lideri Jirayr Sefilyan başta olmak üzere siyasi mahkumların serbest bırakılmasını ve Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın istifa etmesini isteyen silahlı grup, rehineleri birkaç gün arayla serbest bırakmıştı.

Daha önce karakol önünde toplanan kalabalık ile polis arasında çıkan çatışmada da 51 kişi yaralanmış, 136 kişi gözaltına alınmıştı.