BAŞKENT CAKARTA'DA SERGİLENEN KURAN-I KERİM'LER BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Endonezya tarihinde yazılmış tüm Kur'an-ı Kerimler, başkent Cakarta'da bulunan İstiklal Müzesi'nde sergileniyor.

Endonezya'da 17. yüzyıldan 20. yüzyıla kadar ülke alim ve el sanatçıları tarafından yazılmış Kur'an-ı Kerim'lerin sergilendiği İstiklal Müzesi'nde her yıl ramazan ayında yoğunluk yaşanıyor.

Müzede Endonezya'da ilk olarak 18 Nisan 1956 yılında yazılan Kur'an-ı Kerim de sergileniyor. Müzede en çok ilgiyi ülkenin en küçük ve en büyük Kur'an-ı Kerim'leri görüyor.

Eni 2 metre, boyu ise 3 metre olan Endonezya'nın en büyük Kur'an-ı Kerim'i, 17 ayda 2 kişi tarafından yazılmış. Endonezya'nın en küçük Kur'an-ı Kerim'inin boyutu ise enine ve boyuna 2,5 santimetre iken kalınlığı da 1 santimetre. Bu Kur'an-ı Kerim'in tarihinin 250 yılı bulduğu belirtiliyor.

Müzede ayrıca diğer Müslüman ülkelerinde yazılmış 1800'lü yıllara ait Kur'an-ı Kerim'ler de sergilenirken, aralarında 1881 yılında Hafız Osman tarafından İstanbul'da yazılmış Kur'an-ı Kerim de bulunuyor.

Müzeyi ziyaret eden HifziZiyal, müzedeki atmosferin çok farklı olduğunu söylerken, "Buraya çocuklarımı getirdim. Yüzyıllar öncesine ait Kur'an-ı Kerimler'i görmek çok güzel bir duygu. Buralara çocuklarımızı getirerek ramazanda boş vakitlerimizi değerlendiriyoruz." diye konuştu.