Cakarta, 20 Kasım 14 : Endonezya'da muson yağmurları nedeniyle başkent Cakarta'da birçok bölge sular altında kaldı.

Cakarta'nın merkezinde bulunan Mangarai deresi yağmur nedeniyle taşarak bölgede yüzlerce ev ve iş yerinin sular altına kalmasına sebep oldu.

Evleri ve iş yerleri su basan Endonezyalılar, kendi imkânlarıyla eşyalarını sel sularından kurtarmaya çalıştı. Sel sularına teslim olan bölgelere kurtarma ekipleri sevk edilirken, yüzlerce insan evlerinden tahliye edildi.

Yetkililer çamurlu su nedeniyle oluşabilecek sağlık problemleri için sel bölgelerine sağlık görevlileri gönderilirken, mağdur olan halka gıda dağıtımı yapılmak üzere aş evleri kuruldu.

Sel bölgesinde kurtarma çalışmalarını yürüten ekibin başkanı Pak Agolo, çalışmaların devam ettiğini söylerken, "Son iki gündür yağmurlar şiddetini arttırdı. Sel suları dağlık bir şehir olan Bogor'dan gelirken, Cakarta'daki derelerin taşmasına neden oldu. Bugün ekibimle evlerini su basan mağdurları tahliye ettik. Sel sularını azaltmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Evi sel suları altında kalan Khadara, son iki gündür yağmur yağdığını belirterek, "İki gündür evlerimize giremiyoruz. Özellikle dün gece çok şiddetli yağmur yağdı ve sel suları daha da yükseldi. Sel suları yüksek kesimlerden bizim evlerin olduğu bölgeye geliyor. Sel suları çekilene kadar dışarıda yatacağız. Her sene yağmur sezonunda bölgemizde sel oluyor" dedi.

Tropikal kuşakta yer alan Endonezya'da geçen yıl meydana gelen sellerde 25 kişi hayatını kaybetmişti.

(AA/RU/KAR)