Meksika'da en acımasız kartelin lideri yakalandı

Meksika'nın en acımasız uyuşturucu kartellerinden birinin lideri Servando "La Tuta" Gomez yakalandı.

Meksika'da, bir dönem ülkenin batısındaki Michoacan eyaletinde terör estiren uyuşturucu kartelinin en çok aranan lideri Servando "La Tuta" Gomez yakalandı. Adının açıklanmasını istemeyen Meksikalı bir yetkili, Servando "La Tuta" Gomez'in Morelia kentinde federal polis tarafından yakalandığını söyledi. Knights Templar kartelinin lideri olan Gomez'in yakalanması sırasında çatışma çıkmadığı belirtildi. Bir dönem Michoacan eyaletinde kontrolü ele geçiren, siyaseti ve ticareti yönlendiren uyuşturucu kartelinin lideri Gomez'in, federal yönetimin eyalette asayişi sağlamasından sonra bir yılı aşkın süredir aranıyordu.

ÖĞRETMENLİKTEN KARTEL LİDERLİĞİNE

Gomez, öğretmenlikten Meksika'nın en acımasız uyuşturucu kartellerinden birinin liderliğine uzanan hayat hikayesiyle ilgi çekiyor. Michoacan eyaletinde metamfetamin ticaretinin yanı sıra haraç keserek, iş adamlarını ve siyasi liderleri tehdit ederek kontrolü ele geçiren Knights Templar karteli, eyaletin uluslararası havaalanını yönetmiş ve yasa dışı madencilikten milyonlarca dolar kazanmıştı. Mafyaya katılmadan önce Meksika'nın Michoacan eyaletinde ilkokul öğretmeni olan Gomez'in bir diğer lakabı da profesör anlamına gelen "El Profe"ydi. Gomez, uyuşturucu ticaretine marihuana taşımacılığıyla başlamıştı.
ABD'DE DE ARANIYORDU

Gomez, İspanyolca yayın yapan MundoFox kanalına verdiği demeçte, çok fazla suç işlediğini itiraf etmiş ama asla masum birini öldürmediğini savunmuştu. "La Tuta" Gomez, bu söyleşide ölmekten korkmadığını, öldürülmeyi cezaevine girmeye yeğleyeceğini de söylemişti. Servando "La Tuta" Gomez, Meksika Devlet Başkanı Felipe Calderon'un kız kardeşi Senatör Luisa Maria Calderon'un, 2011 yılında Michoacan valiliği için yarıştığı sırada bir çalışanı aracılığıyla kendisinden destek istediğini söylemişti. Gomez, ABD'de de bu ülkeye kokain ticareti planı yapmaktan aranıyordu.