Drone’lar 1 Milyar Ağaç Dikecek
Eski bir NASA mühendisinin kurduğu Biocarbon Engineering adlı şirket Drone kullanarak yıllık 1 milyar ağaç dikmeyi planlıyor.


Son dönemlerin popüler araçları haline gelen Drone’lar insanlığın en büyük sorunu olan ağaçsızlaşmaya bir önemlem olarak yılda 1 milyar ağaç dikmeyi hedefliyor. Haznelere doldurulan tohumlar Drone’lar ile toprağa bırakılacak ve dakikada 10 tohum ekilecek.

Son teknolojinin en önemli getirilerinden biri olan Drone’lar yönetimleri kolay, başardıkları ise büyük işler olarak karşımıza çıkıyor. Önceleri havaya çıkıp kuş bakışı videolar, fotoğraflar çekebilen bir oyuncak olan araçlar gün geçtikç büyük işler başarabilen vasıtalar haline geldi. Bunlardan kimileri can kurtaranlığa soyunurken, kimi garson oldu, kimi kurye kimileri ise güvenlik oldular.

Şimdi ise insan hayatı ve dünyanın geleceği için büyük bir işe atıldılar. BioCarbon Engineering adlı şirket Drone kullanarak yıllık bir milyar ağaç dikmeyi planlıyor. Şirketin CEO’su eski bir NASA mühendisi olan Lauren Fletcher’a göre; günümüzde karşımıza çıkan geleneksel problemleri çözmenin tek yolunun geçmişte sahip olmadğımız teknoloji ve teknikleri kullanmak olduğunu dile getiriyor.