Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, bugün, Olgun Üstün başkanlığındaki Yayın Yüksek Kurulu (YYK) yeni yönetimini kabul etti.

YYK Başkanı Olgun Üstün kabulde yaptığı konuşmada, kurulun yeni dönemle ilgili faaliyetleri ve gelecekle ilgili düşüncelerini aktarmak için ziyareti gerçekleştirdiklerini belirterek, kabulünden dolayı Cumhurbaşkanı Eroğlu’na teşekkür etti.

YYK’nın yasasını AB normlarına uygun bir hale getirmek için çalışma başlattıklarını, bunun için geçen yıl Temmuz ayında yasasını geçiren Türkiye’den ve AB Koordinasyon Merkezi’nden yararlanmakta olduklarını ifade eden Üstün, en kısa sürede yeni yasayı hayata geçirme düşüncesinde olduklarını anlattı.

“Medya Okur - Yazarlığı” dersinin seçmeli ders olarak müfredata girmesini istediklerini, bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde girişim başlattıklarını ifade eden YYK Başkanı Üstün, “Geleceğimiz için çok önemli olan çocuklarımızın yanlış bilgilerle yetiştirilmesini önlemek için bu dersin çok yararlı olacağına inanıyoruz” dedi.

Uluslararası ilişkileri konusunda da bilgi veren Üstün, Avrupa Düzenleyici Kurullar Platformu (EPRA) toplantılarına RTÜK heyeti altında katılmakta olduklarını, bunun yanında gözlemci olarak katıldıkları İslam Ülkeleri Yayıncılık Düzenleyici Otoriteleri Forumu’nun (IBRAF) kurucu üyesi de olduklarını söyledi.

Türkiye Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile bir işbirliği protokolü imzalayacaklarını da ifade eden Üstün, RTÜK’ten bir heyetin bu ay sonu veya Mart başı KKTC’ye geleceğini sözlerine ekledi.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise yaptığı konuşmada, YYK yeni yönetimini kutladı.

Televizyon ve radyoları kontrol eden YYK’nın fevkalade önemli bir görev üstlendiğini belirten Eroğlu, bunu en iyi şekilde yerine getirmekte olan YYK’nın hassasiyetini takdirle izlemekte olduğunu vurguladı.

Ülkede yayıncılığın her geçen gün geliştiğinin, her geçen gün yeni kanalların açıldığının, buna karşın YYK’nın fevkalade başarılı bir yönetim sergilemekte olduğunun altını çizen Eroğlu, YYK’nın bazen verdikleri kararlardan dolayı eleştiriye uğrayabileceğine işaret etti. Cumhurbaşkanı Eroğlu şöyle dedi:

“Bazen alacağınız kararlar acıtabilir. Ama neticede siz doğru olanı yapıyorsunuz. O nedenle acı duyacak yayınlar sonucu, acı duyacaklarını biliyorsalar o yayınları dizginlemeleri gerekir diye düşünüyorum. Neticede burası demokratik bir ülke, ama her ağzına geleni karşısındakine söyleyeceği kadar hak, herhalde demokrasilerde yoktur. Bu nedenle çok hassas bir görev yapıyorsunuz. Bu görevi bugüne kadar en iyi şekilde yaptınız, bundan sonra da yapacağınızdan eminim”.