ÇİN'DE BİR KİŞİ, AMELİYAT SONRASI SAĞ BÖBREĞİNİN YERİNDE OLMADIĞINI ÖĞRENDİ

DOKTORLAR BÖBREĞİN "KENDİLİĞİNDEN YOK OLDUĞUNU" İDDİA EDİYOR

Pekin, 5 Mayıs 16 : Çin'de bir çiftçi, ameliyat olduktan sonra, sorunu olmayan sağ böbreğinin yerinde olmadığını öğrendi.

South China Morning Post gazetesinin haberine göre, ülkenin doğusundaki Ciangsu eyaletinde geçen yıl meydana gelen olayda, Liu Yongvey adlı çiftçi, yaşadığı bir trafik kazasında göğsünde oluşan kırık ve yaralanmadan dolayı eyaletteki bir hastanede göğüs ameliyatı oldu.

Ameliyatın sonrası Liu, tedavisi kapsamında Anhui eyaletindeki başka bir hastaneye gittiğinde yapılan kontrolde sağ böbreğinin yerinde olmadığını öğrendi.

Farklı üç hastanede de yaptırdığı kontrollerde aynı sonuçla karşılaşınca Liu'nun ilk ameliyat olduğu hastaneye durumu anlattığı ancak doktorların kendisine böbreğin "kendiliğinden yok olduğunu" söylediğini aktardı.

İlgili hastanenin raporlarına göre de, şahsın organlarının tekrar doğru pozisyonuna yerleştirilmesi amacıyla yapılan ameliyatta sağ böbreğin yerinden alındığı ancak zarar görmediğinin belirlenmesi üzerine geri konulduğu savunuluyor. Ameliyatı yapan doktor da böbreği yerine koyduğunu iddia ediyor.

Yaşadığı garip olay karşısında polise başvuran Liu, şu ana kadar bir sonuç alamazken, böbreğinin kayıp olduğunun öğrenen diğer hastaneler de Liu'yu tedavi etmeyi reddediyor.

Böbrek skandalının odağındaki hastane ve ameliyatı yapan doktorla ilgili soruşturma devam ediyor.

(AA/ÖZ/HA)